სისხლის გამათხელებელი ბუნებრივი საშუალებები
კურკუმა
სანელებელი, რომელიც ხალხურ მედიცინაში აქტიურად გამოიყენება.
2012 წლის კვლევის თანახამად, მისი ერთ-ერთი მთავარი ინგრედიენტი - კურკუმინი - ანტიკოაგულანტის როლს ასრულებს.
ჯანჯაფილი
ჯანჯაფილი სალიცილატს შეიცავს, რომელიც ბუნებრივი ქიმიკატია.
ის მცენარეების შემადგენლობაში გვხვდება და სალიცილის მჟავასგან წარმოიქმნება. სალიცილის შემცველი საკვები თრომბების წარმოქმნას უშლის ხელს.
მაგალითად: ავოკადო, კენკრა, ალუბალი.
დარიჩინი
დარიჩინი ბუნებრივ ქიმიკატ კუმარინს შეიცავს, რომელიც გარკვეული ტიპის მედიკამენტებში მოქმედებს, როგორც ანტიკოაგულანტი.
ასევე, დარიჩინი სისხლის მაღალი წნევის, ართრიტისა და სხვადასხვა ანთებითი მდგომარეობისთვის არის ეფექტური.
გამოიყენეთ ის სიფრთხილით, 2012 წლის კვლევებით, მისი ხანგრძლივი მოხმარება ღვიძლს აზიანებს.
კაიენის წიწაკა
სალიცილატების მაღალი შემცველობის გამო, მას ძლიერი სისხლის გამათხელებელი მოქმედება აქვს.
ზრდის სისხლის მიმოქცევას, მაღალ არტერიულ წნევას არეგულირებს.
ვიტამინი E
ის არის მსუბუქი ანტიკოაგულანტი.
E ვიტამინს ნუში და მზესუმზირის ზეთი შეიცავს.
ნიორი
მას ანტითრომბული თვისებები აქვს. თუმცა, მისი მოქმედების შედეგები ხანმოკლეა.
გინგკო ბილობა
ის ებრძვის მეხსიერების პრობლემებს, შეგმატებთ ენერგიას.
ამასთანავე, ათხელებს სისხლს. გინგკო ბილობას ფიბრინოლიზური მოქმედება აქვს, ანუ შლის კოლტებს.