ღვინის ზომიერი მიღება ჯანმრთელობისთვის სასარგებლოა
მეცნიერები 10 წლის განმავლობაში აკვირდებოდნენ 20000 ადამიანს. (1996- 2008 წლებში ისინი რეგულარულად ამოწმებდნენ სასმელის მოხმარებასა და გონებრივ შესაძლებლობებს). კვლევის ყველა მონაწილე ღებულობდა მცირე რაოდენობით ღვინოს-ქალები 2 ერთეულს, მამაკაცები-4. ერთეულის ქვეშ მეცნიერები გულისხმობენ 8 გრამ სუფთა სპირტს. მკვლევარების დასკვნა ცალსახაა: ამ პროპორციებში ღვინოში არსებული ალკოჰოლი, დადებითად მოქმედებს ტვინის მუშაობაზე.
სხვა კვლევით დადასტურდა, რომ ღვინოს პრებიოტიკის თვისებები აღმოაჩნდა. წითელი ღვინოს ზომიერი მოხმარება ამრავალფეროვნებდა და აჯანსაღებდა ნაწლავის მიკროფლორას. ეს ნაწილობრივ ხსნის ამ სასმელის ზოგად სარგებელს, რამეთუ ბაქტერიების მრავალფეროვნება დაკავშირებულია ჯანმრთელობასთან. როგორც ჩანს, ამის მიზეზი წითელ ღვინოში პოლიფენოლების მაღალი კონცენტრაციაა.