სამზარეულო სახლში ყველაზე დაბინძურებული ადგილია
მასში მეტი ბაქტერიაა, ვიდრე უნიტაზის კედლებზე.
გარდა ამისა, სამზარეულოში მზადდება პროდუქტები, რომლიდანაც შეიძლება გავრცელდეს სალმონელა და ნაწლავის ჩხირი - მძიმე მოწამვლის გამომწვევი პათოგენები. უმი ხორცის ნიჟარაში გალღობა ან გარეცხვაც იწვევს ბაქტერიული დასნებოვნების დონის მატებას.
გარდა ნიჟარისა, სამზარეულოში ერთ-ერთი ყველაზე საშიში ობიექტი საჭრელი დაფაა. მასზე მეტი ბაქტერიაა, ვიდრე უნიტაზზე. „შავ სიაში“ შევიდა ჭურჭლის სარეცხი ღრუბელი, პირსახოცი და მაცივრის სახელური.
ლალი ჩხიკვაძე