ცუდმა ეკოლოგიამ სასარგებლო საკვები შესაძლოა ჯანმრთელობისთვის საშიში გახადოს
თევზის ქსოვილებში ორგანული დაბინძურებული ნივთიერებების დაგროვებაა. როგორც კვლევამ აჩვენა, მავნე ორგანული ნაერთები შეიძლება დაუკავშირდეს Р-გლიკოპროტეინის მოლეკულას. ამ ცილის ამგვარი მოდიფიკაცია იწვევს იმუნიტეტის დაქვეითებას.
გარდა თევზისა, დაბინძურებული ნივთიერებების მაღალი დონე აღინიშნება ხორცსა და რძის პროდუქტებში, რაც ცუდი ეკოლოგითაა გამოწვეული. მეცნიერების აზრით, ბავშვები მომატებული საფრთხის ქვეშ იმყოფებიან.
ლალი ჩხიკვაძე
დიდი ზომის ხმალთევზა და სკუმბრია ვერცხლისწყლის საშიშ კონცენტრაციას შეიცავს