მარტივად მოსამზადებელი ტრადიციული თათარა
გარდა ამისა, შრომა შეგვიძლია გავიმარტივოთ ბლენდერით და სწორედ ამიტომ გთავაზობთ ამ ნუგბარის მარტივ რეცეპტს. თუ ბადაგი არ გვაქვს, ავიღოთ ყურძნის ახალგამოწურული წვენი და ვადუღოთ, სანამ განახევრდება.
ინგრედიენტები
ბადაგი - 1 ლ
პურის ფქვილი - 50 გ
შაქარი - გემოვნებით
ნიგოზი
მომზადების წესი
ჩავასხათ ბადაგი ბლენდერში, დავუმატოთ ფქვილი და ავთქვიფოთ, სანამ ბოლომდე კარგად გაიხსნება. შემდეგ გადავიტანოთ სქელძირიან ქვაბში, დავგდათ დაბალ ცეცხლზე და განუწყვეტლივ ვურიოთ ხის კოვზით. როცა ადუღდება და გასქელდება, დავუმატოთ შაქარი გემოვნებით. ვადუღოთ 3-5 წთ და მზადაა.
მზა თათარა ამოვიღოთ სასურველ ფორმებში (შეგიძლიათ სილიკონი გამოიყენოთ) და მოვრთოთ ნიგვზის ლებნებით.