რამდენი ხანი უნდა შევინახოთ კერძი, რომ ის საკვებად ვარგისი იყოს
მიუხედავად იმისა, რომ დიასახლისები ირწმუნებიან, ოჯახს ერთი კვირის განმავლობაში ერთ ქვაბ "ოლივიეს" ვამყოფინებთო, ჩავხედოთ სიმართლეს თვალებში _ ეს ჯანმრთელობისთვის საზიანოა.
აი, მზა პროდუქტთა მაცივარში შენახვის ოფიციალური ვადები 4-6 გრადუსის ტემპერატურაზე:
"ვინეგრეტი" სალათა (შეუკაზმავი)
- 18 საათი
"ვინეგრეტი" (შეკმაზული)
12 საათი
ლაბა, "ხალადეცი"
12 საათი
მოხარშული ხორცი
24 საათი
მოხარშული ან შემწვარი წიწილა
48 საათი
სოსისი, სარდელები
48 საათი
ტორტი
36 საათი
მიაქციეთ ყურადღება: ეს საათები გათვლილია იმ პროდუქტებზე, რომლებიც მომზადებისთანავე მაცივარში მოათავსეს და არ გააჩერეს ოთახის ტემპერატურაზე, სულ მცირე, 6 საათით, და მხოლოდ დილით შეინახეს მაცივარში.