მარაკუია - მკურნალი.გე

ენციკლოპედიაგამომთვლელებიფიტნესიმერკის ცნობარიმთავარიკლინიკებიექიმებიჟურნალი მკურნალისიახლეებიქალიმამაკაციპედიატრიასტომატოლოგიაფიტოთერაპიაალერგოლოგიადიეტოლოგიანარკოლოგიაკანი, კუნთები, ძვლებიქირურგიაფსიქონევროლოგიაონკოლოგიაკოსმეტოლოგიადაავადებები, მკურნალობაპროფილაქტიკაექიმები ხუმრობენსხვადასხვაორსულობარჩევებიგინეკოლოგიაუროლოგიაანდროლოგიარჩევებიბავშვის კვებაფიზიკური განვითარებაბავშვთა ინფექციებიბავშვის აღზრდამკურნალობასამკურნალო წერილებიხალხური საშუალებებისამკურნალო მცენარეებიდერმატოლოგიარევმატოლოგიაორთოპედიატრავმატოლოგიაზოგადი ქირურგიაესთეტიკური ქირურგიაფსიქოლოგიანევროლოგიაფსიქიატრიაყელი, ყური, ცხვირითვალიკარდიოლოგიაკარდიოქირურგიაანგიოლოგიაჰემატოლოგიანეფროლოგიასექსოლოგიაპულმონოლოგიაფტიზიატრიაჰეპატოლოგიაგასტროენტეროლოგიაპროქტოლოგიაინფექციურინივთიერებათა ცვლაფიტნესი და სპორტიმასაჟიკურორტოლოგიასხეულის ჰიგიენაფარმაკოლოგიამედიცინის ისტორიაგენეტიკავეტერინარიამცენარეთა მოვლადიასახლისის კუთხემედიცინა და რელიგიარჩევებიეკოლოგიასოციალურიპარაზიტოლოგიაპლასტიკური ქირურგიარჩევები მშობლებსსინდრომიენდოკრინოლოგიასამედიცინო ტესტიტოქსიკოლოგიამკურნალობის მეთოდებიბავშვის ფსიქოლოგიაანესთეზიოლოგიაპირველი დახმარებადიაგნოსტიკაბალნეოლოგიააღდგენითი თერაპიასამედიცინო ენციკლოპედიასანდო რჩევები

მარაკუია

ეს ეგზოტიკური ხილი გარეგნულად ჰგავს დიდ ქლიავს. მარაკუიას კანი სქელია და იცავს ცელულოზას მექანიკური დაზიანებისგან. ხილის 40% შედგება წვნიანი და ტკბილი წვენისგან. შერჩევისას მარაკუია უნდა იყოს მუქი მეწამული ფერის, შეხებისას და გარხევისას უნდა იგრძნობოდეს წვნიანი შიგთავსი.

ღირებულება ულუფაზე: 100 გ

  • კალორიები (კკალ) 97;
  • ლიპიდები 0,7 გ;
  • ქოლესტერინი 0 მგ;
  • ნატრიუმი 28 მგ;
  • კალიუმი 348 მგ;
  • ნახშირწყლები 23 გ;
  • შაქარი 11 გ;
  • ცილები 2,2 გ;
  • A ვიტამინი 1 272 IU;
  • ასკორბინის მჟავა 30 მგ;
  • კალციუმი 12 მგ;
  • რკინა 1,6 მგ;
  • D ვიტამინი 0 IU;
  • მაგნიუმი 29 მგ.

მარაკუია საკმაოდ პოპულარული ხილია სპეციფიკური გემოთი და სუნით. დიეტოლოგები მას სუპერპროდუქტად მიიჩნევენ. პირველ რიგში იმიტომ, რომ მარაკუია ორგანიზმს კიბოსგან იცავს, რადგან შეიცავს დიდი რაოდენობით ა და ჩ ვიტამინებს. ისინი ძლიერი ანტიოქსიდანტებია, რომლებიც თავისუფალ რადიკალებს ანეიტრალებენ.

ამასთან, ეს ხილი წნევას დაბლა სწევს კალიუმის დიდი შემცველობის გამო. ის თითქმის არ შეიცავს მარილს. მარაკუიას დახმარებით შესაძლებელია ჯანმრთელი თვალების შენარჩუნება. აგრეთვე აღსანიშნავია, რომ მარაკუიას ნაყოფი ჰემოგლობინის მაჩვენებელს სისხლში მაღლა სწევს რკინის დიდი რაოდენობისა და ჩ ვიტამინის მეშვეობით. ჰემოგლობინის ამაღლების პარალელურად, აუმჯობესებს საჭმლის მონელებას.

სასარგებლო თვისებები:

  • კიბოს პრევენცია;
  • თვალის დაავადებების პრევენცია;
  • აუმჯობესებს ნაწლავის პერისტალტიკას, იმის გამო, რომ მას აქვს მაღალი ბოჭკოვანი შინაარსი;
  • წნევის ნორმალიზება;
  • ხსნის უძილობას, სტრესს;
  • აუმჯობესებს განწყობას;
  • არეგულირებს შაქრის ოდენობას სისხლში;
  • ამცირებს ქოლესტერინის დონეს;
  • აუმჯობესებს სისხლის მიმოქცევას;
  • ებრძვის ჭარბ წონას;
  • აუმჯობესებს გულის ფუნქციას და აძლიერებს სისხლძარღვებს;
  • ზრდის იმუნიტეტს.

მარაკუიას მუსი თეთრი შოკოლადით

ტროპიკული ხილის არომატით გაჯერებული ეს ნუგბარი იდეალურია სადილის შემდეგ მისართმევად, განსაკუთრებით, თუ ცხარე და სანელებლებით ჭარბად შეზავებული კერძები მიირთვით.

ინგრედიენტები:

  • 250 გ თეთრი შოკოლადი, მსხვილად დატეხილი;
  • 180 მლ მარაკუიას რბილობი, გაწურული;

დამატებით – მოსართავად:

  • 4 დიდი კვერცხი, ცილა და გული განცალკევებული;
  • 375 მლ ცხიმიანი ნაღები;
  • 1 სუფრის კოვზი შაქრის პუდრი.

ულუფა: 4

მომზადება: 20 წუთი +3 საათი გასაცივებლად

დონე: 2

მომზადების წესი:

თეთრი შოკოლადი და მარაკუიას რბილობი მოათავსეთ თასში და ორთქლის აბაზანაზე გაადნეთ. გადმოდგით ცეცხლიდან და დადგით 3 წუთი გასაგრილებლად. დაუმატეთ კვერცხის გულები და ურიეთ, ვიდრე გაიქნება.

ცალკე თასში მიქსერით ათქვიფეთ კვერცხის ცილა. ბეზე დაუმატეთ შოკოლადიან მასას და კოვზით მოურიეთ.

1 ფინჯანი (250 მლ) ნაღები მიქსერით ათქვიფეთ და შეურიეთ კრემს.

მუსი თანაბრად გაანაწილეთ 4 ჭიქაში ან მომცრო ზომის თასში. თავზე დაახურეთ და მაცივარში 3 საათი მაინც გააჩერეთ.

სუფრაზე მიტანის წინ ათქვიფეთ შაქრის პუდრი და დარჩენილი ნაღები მუსის ზედაპირზე ვარსკვლავად დასვით. მუსი მორთეთ მარაკუიათი.

მარაკუია გამოიყენება კოსმეტოლოგიაშიც.

მარაკუია კოსმეტოლოგიაში გამოიყენება ნიღბებსა და კრემებში, სახისა და ხელების მოსავლელად. ხილს აქვს ძალზე ღირებული რბილობი, რომელსაც გააჩნია საოცრად დამატენიანებელი ეფექტი, მისი გამოყენება შესაძლებელია რეგულარულად. სახის ნიღბების ხშირი ხმარება კანს გლუვ და ახალგაზრდულ ელფერს ანიჭებს. მარაკუიას შემცველი პროდუქტების გამოყენება თმას აძლიერებს და აჯანსაღებს.