ექსპერტები ღრუბელით ჭურჭლის რეცხვისაგან თავის შეკავებას გვირჩევენ. - მკურნალი.გე

ენციკლოპედიაგამომთვლელებიფიტნესიმერკის ცნობარიმთავარიკლინიკებიექიმებიჟურნალი მკურნალისიახლეებიქალიმამაკაციპედიატრიასტომატოლოგიაფიტოთერაპიაალერგოლოგიადიეტოლოგიანარკოლოგიაკანი, კუნთები, ძვლებიქირურგიაფსიქონევროლოგიაონკოლოგიაკოსმეტოლოგიადაავადებები, მკურნალობაპროფილაქტიკაექიმები ხუმრობენსხვადასხვაორსულობარჩევებიგინეკოლოგიაუროლოგიაანდროლოგიარჩევებიბავშვის კვებაფიზიკური განვითარებაბავშვთა ინფექციებიბავშვის აღზრდამკურნალობასამკურნალო წერილებიხალხური საშუალებებისამკურნალო მცენარეებიდერმატოლოგიარევმატოლოგიაორთოპედიატრავმატოლოგიაზოგადი ქირურგიაესთეტიკური ქირურგიაფსიქოლოგიანევროლოგიაფსიქიატრიაყელი, ყური, ცხვირითვალიკარდიოლოგიაკარდიოქირურგიაანგიოლოგიაჰემატოლოგიანეფროლოგიასექსოლოგიაპულმონოლოგიაფტიზიატრიაჰეპატოლოგიაგასტროენტეროლოგიაპროქტოლოგიაინფექციურინივთიერებათა ცვლაფიტნესი და სპორტიმასაჟიკურორტოლოგიასხეულის ჰიგიენაფარმაკოლოგიამედიცინის ისტორიაგენეტიკავეტერინარიამცენარეთა მოვლადიასახლისის კუთხემედიცინა და რელიგიარჩევებიეკოლოგიასოციალურიპარაზიტოლოგიაპლასტიკური ქირურგიარჩევები მშობლებსსინდრომიენდოკრინოლოგიასამედიცინო ტესტიტოქსიკოლოგიამკურნალობის მეთოდებიბავშვის ფსიქოლოგიაანესთეზიოლოგიაპირველი დახმარებადიაგნოსტიკაბალნეოლოგიააღდგენითი თერაპიასამედიცინო ენციკლოპედიასანდო რჩევები

ექსპერტები ღრუბელით ჭურჭლის რეცხვისაგან თავის შეკავებას გვირჩევენ.

ექსპერტების რჩევით, ღრუბელი უმჯობესია შევცვალოთ ქსოვილით ან  სინთეზური ჯაგრისებით, რომელთა ხშირად გარეცხვა და დეზინფიცირებაა შესაძლებელია მდუღარე წყლით.

ღრუბელს ფოროვანი სტრუქტურა აქვს. ამასთან ის პოროლონისაა და პრაქტიკულად შეუძლებელია მისი გარეცხვა და დეზინფიცირება. ერთი კვირის შემდეგ ღრუბელზე  200000-ჯერ მეტ მიკროორგანიზმი იზრდება, ვიდრე უნიტაზის დასაჯდომზე. არ შეიძლება ერთიდაიგივე ღრუბლის გამოყენება ჭურჭლის, ნიჟარის და ბოსტნეულის გასარეცხად. ღრუბელის გამოცვლა კვირაში ერთხელ აუცილებელია.

სხვადასხვა მიზნებისთვის სხვადასხვა ღრუბელი უნდა გამოვიყენოთ. ცალკე ღრუბელი უნდა გამოვყოთ ნიჟარის გასაწმენდად. როგორც ცნობილია, ბოსტნეული ხშირად მიწითაა დაბინძურებული, რომელშიდაც შესაძლებელია იყოს ადამიანისათვის პათოგენური მიკროორგანიზმები და ჰელმინტები. ამიტომ ბოსტნეულის გასასუფთვებლად უმჯობესია ჯაგრისის გამოყენება, რადგანაც მასზე ვერ ჩერდება სხვადასხვა ინფექციური დაავადების გამომწვევები.