ექსპერტები გვაფრთხილებენ, რომ ქათმის ხორცის დამუშავებამ შესაძლოა ინტოქსიკაცია გამოიწვიოს - მკურნალი.გე

რუბრიკები

ოჯახის მკურნალის ანონსი

აგვისტო 2019

კითხვა-პასუხი

ექსპერტები გვაფრთხილებენ, რომ ქათმის ხორცის დამუშავებამ შესაძლოა ინტოქსიკაცია გამოიწვიოს

ექსპერტები გვაფრთხილებენ, რომ ქათმის ხორცის დამუშავებამ შესაძლოა ინტოქსიკაცია გამოიწვიოს
ჯანდაცვის სფეროში მომუშავე ამერიკელმა ექსპერტებმა განაცხადეს, რომ მომზადებამდე ქათმის უმი ხორცის გარეცხვის შემდეგ შეიძლება ჯანმრთელობასთან დაკავშირებული სერიოზული პრობლემები შეგვექმნას.

როგორც აღმოჩნდა, რეცხვის შემდეგ მიკრობები ხორციდან სამზარეულოს სხვადასხვა იარაღსა და ადგილზე შეიძლება გავრცელდეს. ორგანიზმში მოხვედრისას ისინი მოწამვლას იწვევენ.

სპეციალისტებმა ყურადღება გაამახვილეს, რომ ქათმის ხორცი ხშირად დასნებოვნებულია ისეთი ბაქტერიებით, როგორიცაა კამპილობაქტერიოზი, სალმონელა და კლოსტრიდია პერფრინგენსი.

გარდა ამისა, ექსპერტები ასევე გვაფრთხილებენ, რომ მაცივარში ხორცი აუცილებლად პოლიეთილენის პარკში უნდა შევინახოთ და ცალკე დაფაზე დავამუშაოთ.

ლალი ჩხიკვაძე
გააკეთეთ კომენტარი
თარიღი : 07-06-2019
დათო
შესაძლოა გამოსავალი იყის პირდაპირ მდუღარე წყალში მოთავსება და დუღილი 5 წუთი. მერე წყლის გამოცვლა. ანუ როცა ცუდი მიკროორგანიზმები მკვდარი ინება, რეცხე რამდენიც გინდა :)
თარიღი : 21-05-2019
ნინო
ანუ ბანჯგვლიანი და გაურეცხავ იშევწვათ?
რეკომენდებული პროდუქტები
ნერვული სისტემის გაძლიერებისთვის -60აბი
ფასი: 22.9
მხედველობის ხელშეწყობისთვის-60აბი
ფასი: 44.9
კარგი მხედველობის და ნერვული სისტემის ხელშეწყობისთვის-60აბი
ფასი: 28.9
მხედველობის ჯანმრთელობისთვის-30აბი
ფასი: 44.9
დიეტოლოგია
დასავლეთ ავსტრალიის უნივერსიტეტის თანამშრომლები დარწმუნებულები არიან, რომ ფინჯანი ჩაის ან ერთი
ექსპერტებმა დაასახელეს ბადრიჯანის სასარგებლო თვისებები, რის გამოც ის აუცილებლად უნდა ჩართოთ საკვებ რაციონში.
ნიუ-იორკის ბინგემტონის უნივერსიტეტის მეცნიერებმა დაასკვნეს, რომ ადამიანს ახალგაზრდობაში უფრო მეტად ესაჭიროება
კატეგორიის სხვა სტატიები
სენდვიჩი - ჯონ მონტეგიუ, გრაფი სენდვიჩი ბრიტანეთის ადმირალიტეტს ხელმძღვანელობდა. მან დედამიწის გარშემო
მოხარშული კარტოფილი რომ გემრიელი გამოვიდეს, მარილის გარდა, ხარშვის დროს მწიკვი შაქარიც უნდა დაუმატოთ.
მკურნალის მთავარი რედაქტორი თამარ მამაცაშვილი პასკის საკუთარ რეცეპტს გვიზიარებს და ამ სააღდგომო ტკბილეულის სარგებლიანობაზე გვესაუბრება:
გლიცერინი გლიცერინი უფერო, ბლანტი (სიროფის მაგვარი), მოტკბო გემოს მქონე სითხეა,
„უქოლესტერინო“, „გლუტენის გარეშე“, „ცხიმი 0%“ - რა იმალება ამ წარწერების უკან?
გინდათ, თქვენს სამზარეულოში ჭურჭელი ახალივით გამოიყურებოდეს?
ალოე ვერა განსაკუთრებული თვისებების მქონე მარადმწვანე მცენარეა. მისი სამშობლო აფრიკაა, თუმცა დღეს ის უამრავ რეგიონშია გავრცელებული.
სადღეისოდ ასეთი კრემების ასორტიმენტი საკმაოდ ფართოა. ხშირად არც კი ვიცით, რომელი ხაზის კრემი უფრო მიესადაგება ჩვენს კანს.
სამწუხაროდ, ბოლო ათწლეულის მანძილზე ალერგიული დაავადებებით, მათ შორის - ბრონქული ასთმით დაავადებულთა
დღევანდელი ცხოვრების რიტმი, მძიმე ეკოლოგიური გარემო, კვების თავისებურებები განაპირობებს სხვადასხვა პათოლოგიის
+
გახდი რეკომენდებული ექიმი
თუ გსურთ ერთის გარდა რამოდენიმე კლინიკის მითითება დააწექით ღილაკს.
მკურნალის რედაქცია დაგიკავშირდებათ ტექნიკური დეტალების შესათანხმებლად
+
გახდი რეკომენდებული კლინიკა
თუ გსურთ ერთის გარდა რამოდენიმე კლინიკის მითითება დააწექით ღილაკს.
მკურნალის რედაქცია დაგიკავშირდებათ ტექნიკური დეტალების შესათანხმებლად
+
შეტყობინება წარმატებით გაიგზავნა !
მკურნალის რედაქცია დაგიკავშირდებათ ტექნიკური დეტალების შესათანხმებლად