ვემზადებით ზამთრისთვის - ბულგარული წიწაკა სტაფილოს გულსართით
შემადგენლობა:
- ბულგარული წიწაკა - 1 კგ
- პომიდორი - 700 გ
- ხახვი - 250 გ
- სტაფილო - 300 გ
- ოხრახუში - 40 გ
- ზეთი - 1 ჭიქა
- მარილი - 25 გ
- ძმარი - 1-2 ს/კ
- სურნელოვანი პილპილი - 5 მარცვალი
მომზადების წესი:
- ბულგარული წიწაკა კარგად გარეცხეთ, თესლი ამოაცალეთ და თუშფალანგზე დატოვეთ, წყლისგან რომ დაიწრიტოს.
- წვრილად დაჭრილი (ან გახეხილი) სტაფილო და ხახვი ზეთში ცალ-ცალკე მოშუშეთ.
- პომიდორი ბლენდერში დაატრიალეთ. თუ ბლენდერი არ გაქვთ, პომიდორს კანი გააცალეთ და მსხვილ სახეხზე ან თუშფალანგზე გახეხეთ. ტომატი 15-20 წუთი ადუღეთ. შემდეგ დაამატეთ მარილი, ძმარი, წვრილად დაჭრილი ოხრახუში, სურნელოვანი წიწაკა და კიდევ 10 წუთი ხარშეთ.
- ზეთი რამდენიმე წუთი ადუღეთ. შემდეგ ცეცხლიდან გადმოდგით, 70 გრადუსამდე გააგრილეთ და წინასწარ გამზადებულ სუფთა ქილებში ჩაასხით (ლიტრიან ქილაში 2 ს/კ).
- გულსართისთვის გამზადებული ბოსტნეული და მარილი კარგად აურიეთ და ამ მასით ბულგარული წიწაკები გამოტენეთ. ფარშირებული წიწაკები ქილებში ჩააწყვეთ და სანელებლებით შეზავებული ცხელი ტომატი დაასხით.
- ქილები მდუღარე წყალში გაასტერილეთ: ნახევარლიტრიანი - 55 წუთი, ლიტრიანი - 65 წუთი.