· იმის გასარკვევად არის თუ არა ყველში მცენარეული ცხიმები, მოჭერით ნაჭერი და დადეთ ოთახის ტემპერატურაზე - თუ ყველმა წვეთები გაიკეთა, მასში მცენარეული ცხიმებია.
· ხშირად იმისთვის, რომ ყველს წონა მოემატოს, სახამებელს ამატებენ ამატებენ. ასეთი ყველის მირთმევა კი არასასურველია. ამიტომ, მოჭერით თქვენს მიერ ნაყიდი ყველის ნაჭერი და წაუსვით იოდი, თუ ყველი გალურჯდა, ეს ნიშნავს, რომ მასში ბევრი სახამებელია.
· კარგად მოუჭირეთ ხელი
· როგორ შევამოწმოთ ჩეჩილი ყველი, რომელიც ძალიან გემრიელია და განსაკუთრებით უყვართ ბავშვებს. უნდა აიღოთ მისი პატარა დეტალი, დაახლოებით ისეთივე, როგორიც ჩვეულებრივი საკერავი ძაფია - ის სწორედ ძაფივით უნდა გაეტიოს ნემსის ყუნწში.
·
· ხარისხიანი, მაგარი ყველის თხელი ნაჭერი მოღუნვის დროს არ უნდა ტყდებოდეს. თუმცა, არც მეორე უკიდურესობა ვარგა - ის უნდა იყოს ელასტიური, მაგრამ არა რეზინის მსგავსი. ნასვრეტები ყველს ცენტრში უფრო მეტი უნდა ჰქონდეს, კიდისკენ კი მათი ოდენობა უნდა მცირდებოდეს.
· დაბოლოს, მოათავსეთ ყველი მიკროტალღურ ღუმელში, ჩართეთ და დაელოდოთ - თუ რამდენიმე წუთში ყველი გადნა და წელვადი გახდა, ის ნატურალურია. თუ ყველმა ფორმა არ შეიცვალა, ის ფალსიფიცირებულია.
განაგრძეთ კითხვა