როგორ უნდა ამოიცნოთ კარგი ყველი - ხრიკები, რომელიც ყველა დიასახლისს გამოადგება - მკურნალი.გე

რუბრიკები

ოჯახის მკურნალის ანონსი

მარტი 2019

კითხვა-პასუხი

როგორ უნდა ამოიცნოთ კარგი ყველი - ხრიკები, რომელიც ყველა დიასახლისს გამოადგება

როგორ უნდა ამოიცნოთ კარგი ყველი - ხრიკები, რომელიც ყველა დიასახლისს გამოადგება
გემ­რი­ე­ლი ყვე­ლის არ­ჩე­ვა არც ისე იოლი საქ­მეა. "პა­ლიტ­რა­ნი­უ­სის" გა­და­ცე­მა "არ­ცოდ­ნა აკ­რძა­ლუ­ლია" იმ ძირითად ნიშ­ნებს გას­წავ­ლით, რომლითაც კარ­გი ყვე­ლის არ­ჩე­ვას შეძ­ლებთ.



·         იმის გა­სარ­კვე­ვად არის თუ არა ყველ­ში მცე­ნა­რე­უ­ლი ცხი­მე­ბი, მო­ჭე­რით ნა­ჭე­რი და და­დეთ ოთა­ხის ტემ­პე­რა­ტუ­რა­ზე - თუ ყველ­მა წვე­თე­ბი გა­ი­კე­თა, მას­ში მცე­ნა­რე­უ­ლი ცხი­მე­ბია.

·         ხში­რად იმის­თვის, რომ ყველს წონა მო­ე­მა­ტოს, სახამებელს ამატებენ ამა­ტე­ბენ. ასე­თი ყვე­ლის მირ­თმე­ვა კი არა­სა­სურ­ვე­ლია. ამი­ტომ, მო­ჭე­რით თქვენს მიერ ნა­ყი­დი ყვე­ლის ნა­ჭე­რი და წაუსვით იოდი, თუ ყვე­ლი გა­ლურ­ჯდა, ეს ნიშ­ნავს, რომ მას­ში ბევ­რი სახამებელია.

·         კარ­გად მო­უ­ჭი­რეთ ხელი
ყველს - ის არ უნდა იყოს პლასტელინივით დამ­ყო­ლი. არ უნდა იც­ვლი­დეს მარ­ტი­ვად ფორ­მას.

·         რო­გორ შე­ვა­მოწ­მოთ ჩე­ჩი­ლი ყვე­ლი, რო­მე­ლიც ძა­ლი­ან გემრიელია და გან­სა­კუთ­რე­ბით უყ­ვართ ბავ­შვებს. უნდა აი­ღოთ მისი პა­ტა­რა დე­ტა­ლი, და­ახ­ლო­ე­ბით ისე­თი­ვე, რო­გო­რიც ჩვეულებრივი სა­კე­რა­ვი ძა­ფია - ის სწო­რედ ძა­ფი­ვით უნდა გაეტიოს ნემ­სის ყუნ­წში.

·        
თუ მა­გა­რი ყვე­ლი ფშვნა­დია, ესე იგი ის გა­ყი­ნუ­ლი იყო, ან დაბალხარისხიანია. არა­ს­ა­სი­ა­მოვ­ნო სუნი, თეთ­რი ნა­ფიფ­ქი და აფუ­ე­ბა - პრო­დუქ­ტის გა­ფუ­ჭე­ბა­ზე მი­ა­ნიშ­ნებს.



·         ხა­რის­ხი­ა­ნი, მა­გა­რი ყვე­ლის თხე­ლი ნა­ჭე­რი მო­ღუნ­ვის დროს არ უნდა ტყდე­ბო­დეს. თუმ­ცა, არც მე­ო­რე უკი­დუ­რე­სო­ბა ვარ­გა - ის უნდა იყოს ელას­ტი­უ­რი, მაგ­რამ არა რე­ზი­ნის მსგავ­სი. ნასვრეტები ყველს ცენ­ტრში უფრო მეტი უნდა ჰქონ­დეს, კიდისკენ კი მათი ოდე­ნო­ბა უნდა მცირ­დე­ბო­დეს.

·         დაბო­ლოს, მო­ა­თავ­სეთ ყვე­ლი მიკ­რო­ტალ­ღურ ღუ­მელ­ში, ჩართეთ და და­ე­ლო­დოთ - თუ რამ­დე­ნი­მე წუთ­ში ყვე­ლი გად­ნა და წელ­ვა­დი გახ­და, ის ნა­ტუ­რა­ლუ­რია. თუ ყველ­მა ფორ­მა არ შეიცვალა, ის ფალ­სი­ფი­ცი­რე­ბუ­ლია.

განაგრძეთ კითხვა
ტეგები: ყველი
გააკეთეთ კომენტარი
თარიღი : 22-12-2018
ციცა
ნორმალურ სახელმწიფო ში ასეთი ხრიკები არ ჭირდებათ. არ უნდა იყოს. დაშვებული ყველის და სხვა კვების პროდიქტების ასე გაყიდვა. და ყველგან უნდა ხდებოდეს გაკონტროლება რას ყიდიან. დროა უკვე დავიწყოთ ცივილური ცხოვრება. ვისაც როგორ უნდა და რაც უნდა იმას ყიდის
თარიღი : 06-11-2018
კკ
იქნებ ისეთი ხრიკი გვითხრათ ყველის ვარგისიანობა ყიდვამდე რომ დავადგინოთ. თორემ ყიდვის შემდეგ ყველი გინდა მიკროტალღურ ღუმელში მოათავსეთ და გინდა "შიფანერკაში"
თარიღი : 06-11-2018
ანიტა
მეხოლოდ წეროვნის ქარხნის ყველს ვაჭმევ ჩემს შვილებს, ვიცი რომ კარგია და სუფთაა.
რეკომენდებული პროდუქტები
მხედველობის ჯანმრთელობისთვის-30აბი
ფასი: 44.9
ჯანსაღი თმის შესანარჩუნებლად
ფასი: 75
მხედველობის ჯანმრთელობისთვის -60 აბი
ფასი: 39.9
ჯანსაღი თმის შესანარჩუნებლად
ფასი: 75
მსგავსი სიახლეები
შვეიცარიელმა ექსპერტებმა დაასახელეს ყველის 5 გასაოცარი თვისება. მათი განცხადებით, ყველის მოყვარულები
29-10-2018
დუბლინის საუნივერსიტეტო კოლეჯის მეცნიერების მიერ ჩატარებულმა ექსპერიმენტმა აჩვენა, რომ ექვსი კვირის
25-09-2018
ცნობილია, რომ ღამით მძიმე საკვების მიღება მავნებელია, მაგრამ ექიმები ცარიელი კუჭით დაძინებასაც არ
17-08-2018
დიეტოლოგია
მწვანე ჩაისა და სტაფილოში არსებულ ნაერთებს ალცჰაიმერის დაავადების განვითარების შეჩერების უნარი გააჩნია.
როდესაც დიეტაზე ხართ, ძირითადად, იცით, რა უნდა აირიდოთ თავიდან, მაგალითად, ტკბილეული, პური, ცხიმიანი
ათენის ნაციონალურ უნივერსიტეტში აცხადებენ, რომ ჯანმრთელობის შესანარჩუნებლად საჭიროა რეგულარულად მივიღოთ
კატეგორიის სხვა სტატიები
გინდათ, თქვენს სამზარეულოში ჭურჭელი ახალივით გამოიყურებოდეს?
ქართული საახალწოლო სუფრის კერძები ნიგვზის გარეშე წარმოუდგენელია, ამდენად განსაკუთრებით
რეკლამის მიხედვით ჭურჭლის სარეცხი თანამედროვე საშუალებები კრემზე უკეთ ატენიანებს კანს და ამარაგებს
საკვები პროდუქტის შეძენისას ხშირად ვაკვირდებით წარმოების თარიღსა და ვადას. თუმცა არსებობს უამრავი
ბებიების ოქროს რჩევები! ეს პატარა, საყოფაცხოვრებო ხრიკები გენიალობამდე მისული სიმარტივით გაგაოცებენ და,
დაფნის ფოთოლს უძველესი დროიდან იყენებენ ხალხურ მედიცინაში, რადგან მას კულინარიულის გარდა, სამკურნალო დანიშნულებაც აქვს.
გინდათ, თქვენს სამზარეულოში ჭურჭელი ახალივით გამოიყურებოდეს?
არ არსებობს ადამიანი, რომელსაც ერთხელ მაინც არ განუცდია თავის ტკივილი. ეს უკანასკნელი აქვეითებს
გვესაუბრება ექიმ-რეანიმატოლოგი ნინო გრიშაშვილი. - ქალბატონო ნინო, რა არის მოწამვლა, რა ნიშნებით შეიძლება