როგორ უნდა ამოიცნოთ კარგი ყველი - ხრიკები, რომელიც ყველა დიასახლისს გამოადგება - მკურნალი.გე

ენციკლოპედიაგამომთვლელებიფიტნესიმერკის ცნობარიმთავარიკლინიკებიექიმებიჟურნალი მკურნალისიახლეებიქალიმამაკაციპედიატრიასტომატოლოგიაფიტოთერაპიაალერგოლოგიადიეტოლოგიანარკოლოგიაკანი, კუნთები, ძვლებიქირურგიაფსიქონევროლოგიაონკოლოგიაკოსმეტოლოგიადაავადებები, მკურნალობაპროფილაქტიკაექიმები ხუმრობენსხვადასხვაორსულობარჩევებიგინეკოლოგიაუროლოგიაანდროლოგიარჩევებიბავშვის კვებაფიზიკური განვითარებაბავშვთა ინფექციებიბავშვის აღზრდამკურნალობასამკურნალო წერილებიხალხური საშუალებებისამკურნალო მცენარეებიდერმატოლოგიარევმატოლოგიაორთოპედიატრავმატოლოგიაზოგადი ქირურგიაესთეტიკური ქირურგიაფსიქოლოგიანევროლოგიაფსიქიატრიაყელი, ყური, ცხვირითვალიკარდიოლოგიაკარდიოქირურგიაანგიოლოგიაჰემატოლოგიანეფროლოგიასექსოლოგიაპულმონოლოგიაფტიზიატრიაჰეპატოლოგიაგასტროენტეროლოგიაპროქტოლოგიაინფექციურინივთიერებათა ცვლაფიტნესი და სპორტიმასაჟიკურორტოლოგიასხეულის ჰიგიენაფარმაკოლოგიამედიცინის ისტორიაგენეტიკავეტერინარიამცენარეთა მოვლადიასახლისის კუთხემედიცინა და რელიგიარჩევებიეკოლოგიასოციალურიპარაზიტოლოგიაპლასტიკური ქირურგიარჩევები მშობლებსსინდრომიენდოკრინოლოგიასამედიცინო ტესტიტოქსიკოლოგიამკურნალობის მეთოდებიბავშვის ფსიქოლოგიაანესთეზიოლოგიაპირველი დახმარებადიაგნოსტიკაბალნეოლოგიააღდგენითი თერაპიასამედიცინო ენციკლოპედიასანდო რჩევები

როგორ უნდა ამოიცნოთ კარგი ყველი - ხრიკები, რომელიც ყველა დიასახლისს გამოადგება

ძირითად ნიშნებს გასწავლით, რომლითაც კარგი ყველის არჩევას შეძლებთ.

·         იმის გასარკვევად არის თუ არა ყველში მცენარეული ცხიმები, მოჭერით ნაჭერი და დადეთ ოთახის ტემპერატურაზე - თუ ყველმა წვეთები გაიკეთა, მასში მცენარეული ცხიმებია.

·         ხშირად იმისთვის, რომ ყველს წონა მოემატოს, სახამებელს ამატებენ ამატებენ. ასეთი ყველის მირთმევა კი არასასურველია. ამიტომ, მოჭერით თქვენს მიერ ნაყიდი ყველის ნაჭერი და წაუსვით იოდი, თუ ყველი გალურჯდა, ეს ნიშნავს, რომ მასში ბევრი სახამებელია.

·         კარგად მოუჭირეთ ხელი ყველს - ის არ უნდა იყოს პლასტელინივით დამყოლი. არ უნდა იცვლიდეს მარტივად ფორმას.

·         როგორ შევამოწმოთ ჩეჩილი ყველი, რომელიც ძალიან გემრიელია და განსაკუთრებით უყვართ ბავშვებს. უნდა აიღოთ მისი პატარა დეტალი, დაახლოებით ისეთივე, როგორიც ჩვეულებრივი საკერავი ძაფია - ის სწორედ ძაფივით უნდა გაეტიოს ნემსის ყუნწში.

·         თუ მაგარი ყველი ფშვნადია, ესე იგი ის გაყინული იყო, ან დაბალხარისხიანია. არასასიამოვნო სუნი, თეთრი ნაფიფქი და აფუება - პროდუქტის გაფუჭებაზე მიანიშნებს.

·         ხარისხიანი, მაგარი ყველის თხელი ნაჭერი მოღუნვის დროს არ უნდა ტყდებოდეს. თუმცა, არც მეორე უკიდურესობა ვარგა - ის უნდა იყოს ელასტიური, მაგრამ არა რეზინის მსგავსი. ნასვრეტები ყველს ცენტრში უფრო მეტი უნდა ჰქონდეს, კიდისკენ კი მათი ოდენობა უნდა მცირდებოდეს.

·         დაბოლოს, მოათავსეთ ყველი მიკროტალღურ ღუმელში, ჩართეთ და დაელოდოთ - თუ რამდენიმე წუთში ყველი გადნა და წელვადი გახდა, ის ნატურალურია. თუ ყველმა ფორმა არ შეიცვალა, ის ფალსიფიცირებულია.

განაგრძეთ კითხვა