წამლებისა და ცალკეული პროდუქტის ერთობლიობა საშიშ დაავადებებს იწვევს - მკურნალი.გე

ენციკლოპედიაგამომთვლელებიფიტნესიმერკის ცნობარიმთავარიკლინიკებიექიმებიჟურნალი მკურნალისიახლეებიქალიმამაკაციპედიატრიასტომატოლოგიაფიტოთერაპიაალერგოლოგიადიეტოლოგიანარკოლოგიაკანი, კუნთები, ძვლებიქირურგიაფსიქონევროლოგიაონკოლოგიაკოსმეტოლოგიადაავადებები, მკურნალობაპროფილაქტიკაექიმები ხუმრობენსხვადასხვაორსულობარჩევებიგინეკოლოგიაუროლოგიაანდროლოგიარჩევებიბავშვის კვებაფიზიკური განვითარებაბავშვთა ინფექციებიბავშვის აღზრდამკურნალობასამკურნალო წერილებიხალხური საშუალებებისამკურნალო მცენარეებიდერმატოლოგიარევმატოლოგიაორთოპედიატრავმატოლოგიაზოგადი ქირურგიაესთეტიკური ქირურგიაფსიქოლოგიანევროლოგიაფსიქიატრიაყელი, ყური, ცხვირითვალიკარდიოლოგიაკარდიოქირურგიაანგიოლოგიაჰემატოლოგიანეფროლოგიასექსოლოგიაპულმონოლოგიაფტიზიატრიაჰეპატოლოგიაგასტროენტეროლოგიაპროქტოლოგიაინფექციურინივთიერებათა ცვლაფიტნესი და სპორტიმასაჟიკურორტოლოგიასხეულის ჰიგიენაფარმაკოლოგიამედიცინის ისტორიაგენეტიკავეტერინარიამცენარეთა მოვლადიასახლისის კუთხემედიცინა და რელიგიარჩევებიეკოლოგიასოციალურიპარაზიტოლოგიაპლასტიკური ქირურგიარჩევები მშობლებსსინდრომიენდოკრინოლოგიასამედიცინო ტესტიტოქსიკოლოგიამკურნალობის მეთოდებიბავშვის ფსიქოლოგიაანესთეზიოლოგიაპირველი დახმარებადიაგნოსტიკაბალნეოლოგიააღდგენითი თერაპიასამედიცინო ენციკლოპედიასანდო რჩევები

წამლებისა და ცალკეული პროდუქტის ერთობლიობა საშიშ დაავადებებს იწვევს

მკვეთრად უარყოფით ეფექტს იწვევს. კვლევა ჩატარდა 43 ჯანმრთელი და 49 გაღიზიანებული ნაწლავის სინდრომის მქონე პაციენტის მონაწილეობით.

ანალიზმა აჩვენა, რომ ანტიბიოტიკისა და ცხიმიანი საკვების ერთობლიობა ზრდიდა კრონის დაავადების განვითარების რისკს. თავისთვად ცხიმიანი საკვები რისკს 2,8-ჯერ ზრდიდა, ხოლო ანტიბიოტიკი რაციონის დამოუკიდებლად 3,9-ჯერ.

მეცნიერებმა დაადგინეს, რომ ანტიბიოტიკისა და ცხიმიანი საკვების ერთობლიობა არღვევდა ნაწლავის ლორწოვანი გარსის უჯრედების მიტოქონდრიების ("ენერგეტიკული სადგური") მუშაობას. შედეგად, იბლოკებოდა ჟანგბადის უტილიზაციის უნარი. ნაწლავში  იქმნება არასაიმედო გარემო სასარგებლო ბაქტერიებისთვის და იზრდება ანთების გამომწვევი ენტერობაქტერიის კონცენტრაცია.