თუ, თქვენი საუზმე კვერცხით იწყება, ორგანიზმის ჯანმრთელობას დიდხანს შეინარჩუნებთ
1 ცალი კვერცხი ცილის შენებისთვის საჭირო 9 ამინომჟავას შეიცავს.
ეს არის ის 9 ამინომჟავა, რომლის გამომუშავება ჩვენს ორგანიზმს დამოუკიდებლად არ შეუძლია.
კვერცხის დიდი ნაწილი სწორედ ცილებია და მხოლოდ მცირე რაოდენობით - ცხიმი და ქოლესტერინი.
კვერცხი უამრავ მინერალს და ვიტამინსაც შეიცავს.
თქვენს ორგანიზმს ის გაამდიდრებს შემდეგი ნივთიერებებით:
• სელენი
• ფოსფორი
• ქოლინი B4
• ვიტამინი B12
• B2, B5, B6 ვიტამინები
• K ვიტამინი
• კალციუმი
• თუთია
• მრავალი ანტიოქსიდანტი
ქოლესტერინი
ის „სასარგებლო“ ქოლესტერინის - ლიპოპროტეინის რაოდენობას ზრდის, რაც ჯანმრთელობის პრობლემებს ამცირებს.
ტრიგლიცერიდები
ამცირებს ტრიგლიცერიდებს.
ეს არის ცხიმის სახეობა, რომელიც არ არის ადამიანის ჯანმრთელობისთვის სასარგებლო, ის გულისთვის და სისხლძარღვებისთვის არის საზიანო.
ინსულტი
კვერცხი ამცირებს ინსულტის განვითარების რისკს. კვლევებით დასტურდება, რომ ყოველდღიურად მისი მიღება 30%-ით ამცირებს ინსულტის რისკს.
გულის დაავადებები
ადამიანები, რომლებიც ხშირად მიირთმევენ კვერცხს, ნაკლებად აწუხებთ გულის დაავადებები.
კვერცხი 20%-ით ამცირებს კარდიოვასკულარულ დაავადებებს.
პრედიაბეტის და შაქრიანი დიაბეტი ტიპი 2 ის დროსაც კი, კვერცხი ზიანის მომტანი არ აღმოჩდა.
თვალები
ის სასარგებლოა თქვნი თვალებისთვის.
მასში შემავალი ლუთეინი და ზეაქსანტინი ხელს უშლის თვალის დაავადებების განვითარებას, განსაკუთრებით, კატარაქტის.
ტვინი
კვერცხი შეიცავს D ვიტამინს, რომელიც ტვინის რუხ ნივთიერებას კვებავს.
კვერცხი სასარგებლოა ორსული და მეძუძრი ქალებისთვის.
ასტიმულირებს ნეირონების კავშირს, თავის ტვინის ჯანსაღი ფუნქციონირების ხელშემწყობი ერთ-ერთი მთავარი პროდუქტია.