სისხლის გამათხევადებელი მარტივი სასმელი - მკურნალი.გე

ენციკლოპედიაგამომთვლელებიფიტნესიმერკის ცნობარიმთავარიკლინიკებიექიმებიჟურნალი მკურნალისიახლეებიქალიმამაკაციპედიატრიასტომატოლოგიაფიტოთერაპიაალერგოლოგიადიეტოლოგიანარკოლოგიაკანი, კუნთები, ძვლებიქირურგიაფსიქონევროლოგიაონკოლოგიაკოსმეტოლოგიადაავადებები, მკურნალობაპროფილაქტიკაექიმები ხუმრობენსხვადასხვაორსულობარჩევებიგინეკოლოგიაუროლოგიაანდროლოგიარჩევებიბავშვის კვებაფიზიკური განვითარებაბავშვთა ინფექციებიბავშვის აღზრდამკურნალობასამკურნალო წერილებიხალხური საშუალებებისამკურნალო მცენარეებიდერმატოლოგიარევმატოლოგიაორთოპედიატრავმატოლოგიაზოგადი ქირურგიაესთეტიკური ქირურგიაფსიქოლოგიანევროლოგიაფსიქიატრიაყელი, ყური, ცხვირითვალიკარდიოლოგიაკარდიოქირურგიაანგიოლოგიაჰემატოლოგიანეფროლოგიასექსოლოგიაპულმონოლოგიაფტიზიატრიაჰეპატოლოგიაგასტროენტეროლოგიაპროქტოლოგიაინფექციურინივთიერებათა ცვლაფიტნესი და სპორტიმასაჟიკურორტოლოგიასხეულის ჰიგიენაფარმაკოლოგიამედიცინის ისტორიაგენეტიკავეტერინარიამცენარეთა მოვლადიასახლისის კუთხემედიცინა და რელიგიარჩევებიეკოლოგიასოციალურიპარაზიტოლოგიაპლასტიკური ქირურგიარჩევები მშობლებსსინდრომიენდოკრინოლოგიასამედიცინო ტესტიტოქსიკოლოგიამკურნალობის მეთოდებიბავშვის ფსიქოლოგიაანესთეზიოლოგიაპირველი დახმარებადიაგნოსტიკაბალნეოლოგიააღდგენითი თერაპიასამედიცინო ენციკლოპედიასანდო რჩევები

სისხლის გამათხევადებელი მარტივი სასმელი

რომელიც ერთდროულად აქვეითებს სისხლის წებოვნებას და ასუფთავებს ნაწლავს.

ინგრედიენტები:

1)    კოჭას, იგივე ჯანჯაფილის ფესვი (1x1 სმ, აუმჯობესებს ნაწლავის ფუნქციას);

2)    ლიმონი  (2 ლებანი, ასტიმულირებს ღვიძლის ფუნქციას);

3)    ჟოლო (3 სადილის კოვზი, ე.წ. ბუნებრივი ასპირინი, ეფექტურად ათხევადებს სისხლს და ავლენს საფაღარათო მოქმედებას);

4)    წითელი მწარე წიწაკა (დაფქული, დანის წვერზე, ააქტივებს ნაწლავის პერისტალტიკას);

5)    წყალი (1 ჩაის ჭიქა, თბილი, როგორც გამხსნელი).

მომზადების წესი:

აიღეთ ჩამოთვლილი ინგრედიენტები და კარგად "დააბლენდერეთ", ვარდისფერი სითხის მიღებამდე, შემდეგ გადაწურეთ და სასმელი მზადაა!

მიღების წესი:

სასმელი უნდა დალიოთ დილაობით, უზმოზე ერთი ჭიქა თბილი წყლის დალევიდან 20 წუთის შემდეგ. 2 კვირის განმავლობაში. სამკურნალო-გამაჯანსაღებელი კურსი წელიწადში შეგიძლიათ რამდენჯერმე ჩაიტაროთ. ზაფხულში გაყინოთ ჟოლო  და მოცემული რეცეპტით სასმელი ზამთარშიც მოამზადოთ, წელიწადის ცივ პერიოდში სასმელი შედარებით ცხელი სახით მიირთვათ, ანუ რეცეპტით მოცემულ ინგრედიენტებს დაასხათ ცხელი წყალი და ისე მოამზადოთ სასარგებლო სასმელი.