რა ზეგავლენას ახდენს ჩვენზე უხარისხო ყავის მოხმარება - მკურნალი.გე

ენციკლოპედიაგამომთვლელებიფიტნესიმერკის ცნობარიმთავარიკლინიკებიექიმებიჟურნალი მკურნალისიახლეებიქალიმამაკაციპედიატრიასტომატოლოგიაფიტოთერაპიაალერგოლოგიადიეტოლოგიანარკოლოგიაკანი, კუნთები, ძვლებიქირურგიაფსიქონევროლოგიაონკოლოგიაკოსმეტოლოგიადაავადებები, მკურნალობაპროფილაქტიკაექიმები ხუმრობენსხვადასხვაორსულობარჩევებიგინეკოლოგიაუროლოგიაანდროლოგიარჩევებიბავშვის კვებაფიზიკური განვითარებაბავშვთა ინფექციებიბავშვის აღზრდამკურნალობასამკურნალო წერილებიხალხური საშუალებებისამკურნალო მცენარეებიდერმატოლოგიარევმატოლოგიაორთოპედიატრავმატოლოგიაზოგადი ქირურგიაესთეტიკური ქირურგიაფსიქოლოგიანევროლოგიაფსიქიატრიაყელი, ყური, ცხვირითვალიკარდიოლოგიაკარდიოქირურგიაანგიოლოგიაჰემატოლოგიანეფროლოგიასექსოლოგიაპულმონოლოგიაფტიზიატრიაჰეპატოლოგიაგასტროენტეროლოგიაპროქტოლოგიაინფექციურინივთიერებათა ცვლაფიტნესი და სპორტიმასაჟიკურორტოლოგიასხეულის ჰიგიენაფარმაკოლოგიამედიცინის ისტორიაგენეტიკავეტერინარიამცენარეთა მოვლადიასახლისის კუთხემედიცინა და რელიგიარჩევებიეკოლოგიასოციალურიპარაზიტოლოგიაპლასტიკური ქირურგიარჩევები მშობლებსსინდრომიენდოკრინოლოგიასამედიცინო ტესტიტოქსიკოლოგიამკურნალობის მეთოდებიბავშვის ფსიქოლოგიაანესთეზიოლოგიაპირველი დახმარებადიაგნოსტიკაბალნეოლოგიააღდგენითი თერაპიასამედიცინო ენციკლოპედიასანდო რჩევები

რა ზეგავლენას ახდენს ჩვენზე უხარისხო ყავის მოხმარება

ხსნად ყავას გაყინვის მეთოდით ამზადებენ. პროდუქტს ყინავენ და შემდეგ მცირე ნაწილაკებად ჭრიან. საბოლოოდ, ვაკუუმში დაბალ ტემპერატურაზე აშრობენ.

Healthguide.net-ის ინფორმაციით, დღეს, ხსნადი ყავა ნატურალური ნივთიერებების მხო-ლოდ 15%-ს შეიცავს, დანარჩენი კი სხვა დანამატებზე მოდის. არსებობს ეჭვი, რომ ხსნად ყავას დამატებული აქვს: სინთეტიკური კოფეინი, ბარდა, სოიო, შვრია, ქერის ალაო და სტაბილიზატორები. იმის გამო, რომ ხსნად ყავაში ძალიან მცირეა ნამდვილი კოფეინი, ხშირად დღეში 4 და მეტი ჭიქის დალევა გვიწევს, რომ მივიღოთ ის ეფექტი, რაც ყავის დალევით გვსურს.

ხსნადი ყავის დიდი რაოდენობით მოხმარებას კი ადამიანის ჯანმრთელობისთვის ზია-ნის მიყენება შეუძლია, განსაკუთრებით კი გულთან, ღვიძლთან და კუჭთან დაკავშირე-ბული პრობლემების წარმოქმნა.

განვითარებად და გარდამავალი ეკონომიკის მქონე ქვეყნებში დაბალი ფასის გამო ხსნადი ყავა ყველაზე მოთხოვნადია. ევროპის ქვეყნებში და ასევე აშშ-ში ხსნადი ყავის მოხმარება პროცენტულად მნიშვნელოვნად შემცირებულია.