რატომ არის მავნებელი ცხელი ჩაის დალევა
დასკვნამდე, რომ თუ გამოყენებული სასმელის ტემპერატურა 65 გრადუსს აღემატება, ეს მნიშვნელოვნად ზრდის საყლაპავის კიბოს განვითარების რისკს.
სპეციალისტების თქმით, ცხელი სასმელები ისევე მავნებელია ორგანიზმისთვის, როგორც გადამუშავებული ხორცი და შემწვარი საკვები. ცნობისათვის, ცხელი სასმელები ორგანიზმისათვის მავნე კანცეროგენების სიაშია.
ჩვენთან, ისევე როგორც ბევრ ქვეყანაში, მიღებულია ცხელი სასმელების მირთმევა, კერძოდ ჩაისა და ყავის, რომელთა ტემპერატურაც საშუალოდ 80-95 გრადუსია. ეს კი სიმსივნური პათოლოგიის განვითარების თვალსაზრისით მეტად საშიშია.
თინათინ გოცაძე