როგორ გავიგოთ, კონსერვანტებით არის თუ არა დამუშავებული ატამი
ასევე ხელს უწყობს გზაში ხილის დამწიფებას. მოდი, შევამოწმოთ, გადაჭარბებულად ხომ არ დაამუშავეს ხილი. ამისთვის ნაყოფი გაჭერით. თუ კურკა გამომშრალი ან ხმელია, თანაც შუაზე გაიყო, ე. ი. ქიმიური დამუშავება გადაჭარბებით არის ჩატარებული.
ბავშვისთვის ასეთი ხილი არ არის რეკომენდებული, მაგრამ შეგიძლიათ გამოიყენოთ ნამცხვრისთვის ან მურაბისთვის, მანამდე კი აუცილებლად კარგად გარეცხეთ გამდინარე წყლით და გათალეთ. თუ გაჭრისას კურკა მთელი დარჩა, ორად არ გაიყო, ესე იგი ქიმიური დამუშავება ზომიერადაა ჩატარებული. ასეთი ნაყოფი ბავშვისთვისაც უვნებელია, თუმცა კარგად გარეცხვა და გათლა ნებისმიერ შემთხვევაში აუცილებელია. სასურველია, გათლამდე მდუღარე წყალიც გადაავლოთ.