ზაფხულის სიცხის პირობებში, ყველაზე უწყინარი პროდუქტებიც კი, ინფექციის წაყაროდ შეიძლება იქცეს - მკურნალი.გე

ენციკლოპედიაგამომთვლელებიფიტნესიმერკის ცნობარიმთავარიკლინიკებიექიმებიჟურნალი მკურნალისიახლეებიქალიმამაკაციპედიატრიასტომატოლოგიაფიტოთერაპიაალერგოლოგიადიეტოლოგიანარკოლოგიაკანი, კუნთები, ძვლებიქირურგიაფსიქონევროლოგიაონკოლოგიაკოსმეტოლოგიადაავადებები, მკურნალობაპროფილაქტიკაექიმები ხუმრობენსხვადასხვაორსულობარჩევებიგინეკოლოგიაუროლოგიაანდროლოგიარჩევებიბავშვის კვებაფიზიკური განვითარებაბავშვთა ინფექციებიბავშვის აღზრდამკურნალობასამკურნალო წერილებიხალხური საშუალებებისამკურნალო მცენარეებიდერმატოლოგიარევმატოლოგიაორთოპედიატრავმატოლოგიაზოგადი ქირურგიაესთეტიკური ქირურგიაფსიქოლოგიანევროლოგიაფსიქიატრიაყელი, ყური, ცხვირითვალიკარდიოლოგიაკარდიოქირურგიაანგიოლოგიაჰემატოლოგიანეფროლოგიასექსოლოგიაპულმონოლოგიაფტიზიატრიაჰეპატოლოგიაგასტროენტეროლოგიაპროქტოლოგიაინფექციურინივთიერებათა ცვლაფიტნესი და სპორტიმასაჟიკურორტოლოგიასხეულის ჰიგიენაფარმაკოლოგიამედიცინის ისტორიაგენეტიკავეტერინარიამცენარეთა მოვლადიასახლისის კუთხემედიცინა და რელიგიარჩევებიეკოლოგიასოციალურიპარაზიტოლოგიაპლასტიკური ქირურგიარჩევები მშობლებსსინდრომიენდოკრინოლოგიასამედიცინო ტესტიტოქსიკოლოგიამკურნალობის მეთოდებიბავშვის ფსიქოლოგიაანესთეზიოლოგიაპირველი დახმარებადიაგნოსტიკაბალნეოლოგიააღდგენითი თერაპიასამედიცინო ენციკლოპედიასანდო რჩევები

ზაფხულის სიცხის პირობებში, ყველაზე უწყინარი პროდუქტებიც კი, ინფექციის წაყაროდ შეიძლება იქცეს

სასარგებლო და ხარისხიანი პროდუქტებიც კი შესაძლოა რამდენიმე საათში ჯანმრთელობისთვის საშიშად იქცეს. ამის შედეგი შესაძლოა იყოს ინფექციური დაავადებები, საკვებისმიერი მწვავე მოწამვლები.

ამასთან, საზოგადოებრივი კვების ობიექტების მიმართ ამ დროს განსაკუთრებულად უნდა იყოს გაზრდილი მოთხოვნები მათ მიერ ჰიგიენის წესებისა და ნორმების დაცვის კუთხით. პერსონალმა უნდა დაიცვას პირადი ჰიგიენის წესები და ხორცის, თევზის, ბოსტნეულისგან მომზადებული კულინარული პროდუქციის დამზადების მოთხოვნები.

საშიში შეიძლება აღმოჩნდეს ქუჩაში შეძენილი „საფირმო“ სოუსები, შაურმა და სხვადასხვა სალათები, ნამცხვრები. ხაჭოსა და ხორცის გულსართი აუცილებლად უნდა ინახებოდეს მაცივარში. ცნობილია, რომ შენახვისა და რეალიზაციის წესების არასათანადოდ დაცვისას, საშიში ბაქტერიების გამრავლება ასეთ პროდუქციაში იწყება დამზადებიდან რამოდენიმე წუთში.

ლალი ჩხიკვაძე