როგორ შევინახოთ მწვანილი დიდხანს
ახალი მწვანილი ერთ-ერთი ყველაზე სწრაფადფუჭებადი საკვებია, რომელიც ვარგისობას ინარჩუნებს პირველ ორ-სამ დღეში.
მწვანილის შენახვის ოპტიმალური პირობებია მაცივარში, + 2-4 ° C ტემპერატურაზე, ბოსტნეულის გვერდით. ამ შემთხვევაში არ დატვირთოთ მაცივრის თაროები ზედმეტად, წინააღმდეგ შემთხვევაში ჰაერის მიმოქცევა ირღვევა.
შენახვამდე მწვანილი უნდა გადაარჩიოთ და გარეცხოთ: მოაცილეთ გაცვეთილი და დაზიანებული ტოტები და ფესვები. მნიშვნელოვანია, რომ მწვანილი კარგად გაშრეს. მწვანილი შეიძლება დადოთ ქაღალდის ხელსახოცზე, სანამ მთლიანად არ გაშრება.
მწვანილის დიდ ხანს შენახვა პირდაპირ დამოკიდებულია შეფუთვაზე, რომელშიც ის შეინახება. უმარტივესი ვარიანტია პოლიეთილენის პარკი ვენტილაციისთვის ხვრელებით. ჰერმეტულად დალუქული მინის ქილა შესანიშნავად ინარჩუნებს მწვანილის სამომხმარებლო თვისებებს. ასე რომ, ზოგიერთი სახის მწვანილი არ გაფუწდება სამიდან ოთხ კვირამდე.
შუშის ალტერნატივა არის პლასტმასის კონტეინერი, მაგრამ გაითვალისწინეთ, რომ ზოგიერთ მათგანს შეუძლია ქიმიური სუნი გამოსცეს. ტენიანობის ოპტიმალური დონის შესანარჩუნებლად, წყლით ოდნავ დასველებული ხელსახოცი შეიძლება განთავსდეს კონტეინერის ძირში.
ასევე, მწვანილის შენახვა შესაძლებელია ვაფლის სველ პირსახოცში გახვეული.