მარწყვი სიმსივნური პროცესებისაგან გვიცავს
, ამცირებს ქრონიკულ დაავადებათა აღმოცენების რისკს.
უახლესი კვლევებით დადასტურებულია, რომ მარწყვი აფერხებს ღვიძლის სიმსივნური უჯრედების ზრდას და ტვინის დაბერებას. მარწყვში შემავალი ნივთიერებები იცავს სისხლძარღვებს დაზიანებისგან, რის გამოც საგრძნობლად მცირდება ინსულტისა და ინფარქტის განვითარების რისკი.
მარწყვში შემავალი C ვიტამინი (ერთ-ერთი მძლავრი ანტიოქსიდანტი), ფოლიუმის მჟავა, კვერცეტინი, კემპფეროლი და სხვადასხვა ფლავონოიდები გამოირჩევიან ანტისიმსივნური თვისებებით. ყველა ეს ნივთიერება კომპლექსში სიმსივნის საწინააღმდეგო მძლავრ ეფექტს ავლენს და გვიცავს კიბოსგან!
თინათინ გოცაძე