რომელია კიბოს კონტროლირებადი რისკ-ფაქტორები
მოწევა, ჭარბი წონა, სიმსუქნე და ალკოჰოლის დალევა მთავარი რისკ-ფაქტორებია და ამ რისკ-ფაქტორების კონტროლი შესაძლებელია.
მოწევა იყო წამყვანი კონტროლირებადი რისკ-ფაქტორი.
კიბოს სხვა მიზეზები, რომელთა პრევენცია ყველაზე მეტად შესაძლებელია:
- ჭარბი წონა;
- ალკოჰოლის მოხმარება;
- ულტრაიისფერი გამოსხივება ;
- ფიზიკური უმოქმედობა;
- არასწორი კვება;
- ინფექციები, როგორიცაა პაპილომავირუსი
კიბოს გამომწვევი ამ მოდიფიცირებადი რისკ-ფაქტორების კონტორლით, შესაძლებელია კიბოს პრევენცია.