რა შეიძლება იყოს წვრილი ნაწლავის კიბოს სიმპტომები - მკურნალი.გე

ენციკლოპედიაგამომთვლელებიფიტნესიმერკის ცნობარიმთავარიკლინიკებიექიმებიჟურნალი მკურნალისიახლეებიქალიმამაკაციპედიატრიასტომატოლოგიაფიტოთერაპიაალერგოლოგიადიეტოლოგიანარკოლოგიაკანი, კუნთები, ძვლებიქირურგიაფსიქონევროლოგიაონკოლოგიაკოსმეტოლოგიადაავადებები, მკურნალობაპროფილაქტიკაექიმები ხუმრობენსხვადასხვაორსულობარჩევებიგინეკოლოგიაუროლოგიაანდროლოგიარჩევებიბავშვის კვებაფიზიკური განვითარებაბავშვთა ინფექციებიბავშვის აღზრდამკურნალობასამკურნალო წერილებიხალხური საშუალებებისამკურნალო მცენარეებიდერმატოლოგიარევმატოლოგიაორთოპედიატრავმატოლოგიაზოგადი ქირურგიაესთეტიკური ქირურგიაფსიქოლოგიანევროლოგიაფსიქიატრიაყელი, ყური, ცხვირითვალიკარდიოლოგიაკარდიოქირურგიაანგიოლოგიაჰემატოლოგიანეფროლოგიასექსოლოგიაპულმონოლოგიაფტიზიატრიაჰეპატოლოგიაგასტროენტეროლოგიაპროქტოლოგიაინფექციურინივთიერებათა ცვლაფიტნესი და სპორტიმასაჟიკურორტოლოგიასხეულის ჰიგიენაფარმაკოლოგიამედიცინის ისტორიაგენეტიკავეტერინარიამცენარეთა მოვლადიასახლისის კუთხემედიცინა და რელიგიარჩევებიეკოლოგიასოციალურიპარაზიტოლოგიაპლასტიკური ქირურგიარჩევები მშობლებსსინდრომიენდოკრინოლოგიასამედიცინო ტესტიტოქსიკოლოგიამკურნალობის მეთოდებიბავშვის ფსიქოლოგიაანესთეზიოლოგიაპირველი დახმარებადიაგნოსტიკაბალნეოლოგიააღდგენითი თერაპიასამედიცინო ენციკლოპედიასანდო რჩევები

რა შეიძლება იყოს წვრილი ნაწლავის კიბოს სიმპტომები

შედარებით უსიმპომო მიმდინარეობა იწვევს იმას, რომ კიბო შემთხვევით ვლინდება დაავადების ბოლო სტადიებზე. ამასთან, საწყის სტადიაზე წვრილი ნაწლავის კიბოს დიაგნოსტირებისას, გამოჯანმრთელების შესაძლებლობა 80%-ია.

ადამიანმა ყურადღება უნდა მიაქციოს შემდეგ ხუთ სიმპტომს: გულისრევა, ღებინება, მუცლის შებერილობა, ჭიპის არეში ტკივილი, ყაბზობა ან დიარეა, ასევე განავალში სისხლის არსებობა. რისკის ჯგუფს მიეკუთვნებიან ნაწლავის ქრონიკული დაავადებების მქონე ადამიანები. ამას გარდა, კიბოს განვითარების რისკი მაღალია წვრილი ნაწალვის ადენომატოზური პოლიპებისა და პოლიპოზური სინდრომის დროს. დაავადების განვითარებაში, ასევე დიდი როლი ენიჭება მემკვიდრულ განწყობასაც.

წვრილი ნაწლავის კიბოს განვითარების რისკის შესამცირებლად, რეკომენდებულია: ნაკლები ცხიმიანი, შემწვარი, შებოლილი და დამუშავებული პროდუქტების მიღება.