კუჭ-ნაწლავის პრობლემების მქონე ადამიანებმა უარი უნდა თქვან შემწვარ საკვებზე - მკურნალი.გე

ენციკლოპედიაგამომთვლელებიფიტნესიმერკის ცნობარიმთავარიკლინიკებიექიმებიჟურნალი მკურნალისიახლეებიქალიმამაკაციპედიატრიასტომატოლოგიაფიტოთერაპიაალერგოლოგიადიეტოლოგიანარკოლოგიაკანი, კუნთები, ძვლებიქირურგიაფსიქონევროლოგიაონკოლოგიაკოსმეტოლოგიადაავადებები, მკურნალობაპროფილაქტიკაექიმები ხუმრობენსხვადასხვაორსულობარჩევებიგინეკოლოგიაუროლოგიაანდროლოგიარჩევებიბავშვის კვებაფიზიკური განვითარებაბავშვთა ინფექციებიბავშვის აღზრდამკურნალობასამკურნალო წერილებიხალხური საშუალებებისამკურნალო მცენარეებიდერმატოლოგიარევმატოლოგიაორთოპედიატრავმატოლოგიაზოგადი ქირურგიაესთეტიკური ქირურგიაფსიქოლოგიანევროლოგიაფსიქიატრიაყელი, ყური, ცხვირითვალიკარდიოლოგიაკარდიოქირურგიაანგიოლოგიაჰემატოლოგიანეფროლოგიასექსოლოგიაპულმონოლოგიაფტიზიატრიაჰეპატოლოგიაგასტროენტეროლოგიაპროქტოლოგიაინფექციურინივთიერებათა ცვლაფიტნესი და სპორტიმასაჟიკურორტოლოგიასხეულის ჰიგიენაფარმაკოლოგიამედიცინის ისტორიაგენეტიკავეტერინარიამცენარეთა მოვლადიასახლისის კუთხემედიცინა და რელიგიარჩევებიეკოლოგიასოციალურიპარაზიტოლოგიაპლასტიკური ქირურგიარჩევები მშობლებსსინდრომიენდოკრინოლოგიასამედიცინო ტესტიტოქსიკოლოგიამკურნალობის მეთოდებიბავშვის ფსიქოლოგიაანესთეზიოლოგიაპირველი დახმარებადიაგნოსტიკაბალნეოლოგიააღდგენითი თერაპიასამედიცინო ენციკლოპედიასანდო რჩევები

კუჭ-ნაწლავის პრობლემების მქონე ადამიანებმა უარი უნდა თქვან შემწვარ საკვებზე

კვლევის შედეგები, რომლებიც კიდევ ერთხელ ადასტურებს იმას, რომ მცენარეულ ცხიმში (ზეთში) შემწვარი საკვები ხელს უწყობს სისხლის მიმოქცევის სისტემაში სიმსივნური პროცესების მაპროვოცირებელი ტოქსიკური ნივთიერებების გავრცელებას.

შესაბამისად, შემწვარი საკვები აღრმავებს სიმსივნით დაავადებულთა მდგომარეობას, ეხმარება ახალწარმონაქმნების მოცულობაში მატებას, კონკრეტულად ორჯერ ზრდის სიმსივნურ წარმონაქმნებს ზომაში.

ექსპერტები თავის მხრივ ასაბუთებენ შემწვარი საკვების მავნებლობას კუჭ-ნაწლავის პრობლემების მქონე პირთათვის - ნაწლავის ანთებითი პროცესებისა თუ მსხვილი ნაწლავის კიბოს დროს შემწვარი საკვები კიდევ უფრო აგრესიულს ხდის დაავადებებს, ამიტომაც განსაკუთრებით მნიშვნელოვანია შესაბამისი დიეტის დაცვა.

თინათინ გოცაძე