ნიორი
ექიმები გირჩევენ, დაუმატოთ ნიორი თქვენს საყვარელ კერძებს და მიირთვათ ის, რაც შეიძლება ხშირად, რადგან მისი შემცველი ნივთიერება აძლიერებს თქვენს იმუნურ სისტემას. კვლევამ აჩვენა, რომ ნივრის რეგულარული მიღება კუჭის სიმსივნის რისკს 12%-ით ამცირებს.
ბროკოლი
კომბოსტო ბროკოლი ასევე გახლავთ ის სუპერპროდუიქტ, რომელსაც სიმსივნის რისკის შემცირება შეუძლია. მაგრამ
მოცვი
შეიძლება ითქვას, რომ ის ყველაზე სასარგებლო კენკრაა - შეიცავს დიდი რაოდენობით ანტიოქსიდანტებს, ებრძვის სიმსივნურ წარმონაქმნებს. კვლევები აჩვენებს, რომ მოცვი სასარგებლო თვისებებს ინარჩუნებს გამხმარ, გაყინულ თუ მოდუღებულ მდგომარეობაშიც.
ორაგული
ნებისმიერი ცხიმიანი თევზი ძალიან სასარგებლოა: კვირაში მხოლოდ ოთხ ულუფა თევზს შეუძლია სამჯერ შეამციროს ლეიკემიის, მიელომასა და ლიმფომის განვითარების რისკი. გარდა ამისა, ცხიმიანი თევზის რეგულარული მირთმევა აღმოფხვრის საშვილოსნოს კიბოს განვითარების რისკს. განაგრძეთ კითხვა