/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.left */ ado.slave('adoceanadvertlinegemlehhvkgtg', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.Right */ ado.slave('adoceanadvertlinegezllnkselsb', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.header */ ado.slave('adoceanadvertlinegewmceopopnw', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.Top */ ado.slave('adoceanadvertlinegeldphnqspnx', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });
Online Mkurnali
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.C1 */ ado.slave('adoceanadvertlinegerbrkgwogih', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });

რუბრიკები

/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.A1 */ ado.slave('adoceanadvertlinegeuakedjfski', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });

ოჯახის მკურნალის ანონსი

ჟურნალის გამოწერა შეგიძლიათ საიტიდან
www.elva.ge
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.A2 */ ado.slave('adoceanadvertlinegelpqjfspjnr', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.B1 */ ado.slave('adoceanadvertlinegeocirjtildc', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });

ონკოლოგია

პროდუქტები, რომლებმაც შესაძლოა კიბოს განვითარებას შეუწყოს ხელი

პროდუქტები, რომლებმაც შესაძლოა კიბოს განვითარებას შეუწყოს ხელი
კუჭისა და ნაწლავის კიბოს განვითარების მომატებული რისკის შემცველია წითელი გადამუშავებული

ხორცი, მაგალითად ბეკონი, ლორი, სალიამი. ხორცის შენახვის ვადის გასაზრდელად და მისი გემოვნებითი თვისებების შესაცვლელად მასში უმატებენ ნიტრატებსა და ნიტრიტებს, რომლებიც კანცეროგენებს წარმოადგენს.

ჯანდაცვის მსოფლიო ორგანიზაციაში მიაჩნიათ, რომ დღეში მხოლოდ 50 გრ გადამუშავებული ხორცის (ორი ნაჭერი ბეკონის ეკვივალენტი) მიღება ნაწლავის კიბოს განვითარების რისკს 18%-ით ზრდის.

როგორც კიბოს შემსწავლელი საერთაშორისო სააგენტო ამტკიცებს, იმ ფაქტორების ნუსხაში, რომლებიც მნიშვნელოვნად ზრდის ონკოლოგიის რისკს, შედის პესტიციდები, საკვები დანამატები და ხელოვნური დამატკბობლები. თუმცა დღეისათვის მეცნიერულად დამტკიცებული არაა პირდაპირი კავშირი მათ მოხმარებასა და კიბოს განვითარებას შორის.

/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.________ _____ */ ado.slave('adoceanadvertlinegelpmmhkfobb', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });

ავთვისებიანი სიმსივნის აღმოცენებას, დამუშავებულ ხორცთან ერთად, ხელს უწყობს სიგარეტის მოწევა, ჭარბი წონა, დაბალი ფიზიკური აქტივობა, ცუდი კვება და ალკოჰოლის მოხმარება. მოწევა დაახლოეით 15 სახეობის ონკოლოგიის რისკ- ფაქტორს და ბრიტანეთში კიბოს შემთხვევათა 15% მიზეზს წარმოადგენს. ალკოჰოლი კიბოს შემთხვევათა 3%-ის მიზეზია.

კიბოთი დაავადების ალბათობის შესამცირებლად, მეცნიერები გვირჩევენ გამოვიყენოთ ე.წ. სუპერპროდუქტები: კურკუმა, მწვანე ჩაი, მოცვი, ბროწეული, ცხიმიანი თევზი, სხვადასხვა ხილი და ბოსტნეული, უჯრედისი. თუმცა არანაირი მეცნიერული დასაბუთება არ არსებობს იმისა, რომ მათ შეუძლიათ ონკოლოგიის პროფილაქტიკა. ასევე რეკომენდებულია წონის შენარჩუნება ნორმის ფარგლებში და მოწევისთვის თავის დანებება.

შეკითხვა ექიმს
<p>სად შემიძლია მივიღო ხელმისაწვდომ ფასად ფილტვის კიბოს მედიკამენტები?</p>

ლალი ჩხიკვაძე

კომენტარები (0)
გააკეთე კომენტარი
სახელი *
კომენტარი *
*კომენტარი, რომელიც შეიცავს უხამსობას, დისკრედიტაციას, შეურაცხყოფას, ძალადობისკენ მოწოდებას, სიძულვილის ენას, კომერციული ხასიათის რეკლამას, წაიშლება საიტის ადმინისტრაციის მიერ.
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.________ _____ 2 */ ado.slave('adoceanadvertlinegexcihqsorul', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.B2 */ ado.slave('adoceanadvertlinegezonfnieurf', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });

კატეგორიის სხვა სტატიები

დასახელებულია კანის კიბოს ორი ნიშანი, რომლებსაც ხშირად ყურადღებას არ აქცევენ
დასახელებულია კანის კიბოს ორი ნიშანი, რომლებსაც ხშირად ყურადღებას არ აქცევენ
Daily Mail: ფრჩხილის ქვეშ მუქი ზოლის გამოჩენა შეიძლება მიუთითებდეს კანის კიბოზე.
სრულად
ქიმიოთერაპიის გვერდით მოქმედებასთან დაკავშირებული გართულებები (გულისრევა და პირღებინება)
ქიმიოთერაპიის გვერდით მოქმედებასთან დაკავშირებული გართულებები (გულისრევა და პირღებინება)
ქიმიოთერაპიის გვერდით მოქმედებას ბევრი გართულება უკავშირდება. ქიმიოთერაპიის პროცესში პაციენტები, სამწუხაროდ, არაერთ უსიამოვნო შეგრძნებასა თუ სიმპტომს უჩივიან.
სრულად
კანცეროგენების კლასიფიკაცია
კანცეროგენების კლასიფიკაცია
პროფესორი იენ ბრაითჰოუპი არის პენსიაზე გასული პრაქტიკოსი ექიმი 40 წელზე მეტი ხნის სამედიცინო გამოცდილებით.
სრულად
ძუძუს კიბო: კვლევის მეთოდები, სტადიები, დიაგნოსტიკა, სიმპტომები, მკურნალობის მეთოდები, მართვა და პროგნოზი
ძუძუს კიბო: კვლევის მეთოდები, სტადიები, დიაგნოსტიკა, სიმპტომები, მკურნალობის მეთოდები, მართვა და პროგნოზი
ძუძუს კიბო წარმოადგენს ავთვისებიან სიმსივნეს, რომელიც ვითარდება სარძევე ჯირკვლის ქსოვილებში.
სრულად
სხივური თერაპია
სხივური თერაპია
სხივური, იგივე რადიოთერაპია, კიბოს საწინააღმდეგო მკურნალობის მეთოდია, რომლის დახმარებითაც სპეციალისტები სიმსივნურ უჯრედებს ანადგურებენ მათზე მაიონებელი გამოსხივების მოქმედებით, ისეთებით, როგორიცაა:
სრულად
ონკოპროტექტორი - ექსპერტები ასახელებენ 6 პროდუქტს პროსტატის კიბოს წინააღმდეგ საბრძოლველად
ონკოპროტექტორი - ექსპერტები ასახელებენ 6 პროდუქტს პროსტატის კიბოს წინააღმდეგ საბრძოლველად
ლონდონის საიმპერატორო კოლეჯის მეცნიერებმა დაადგინეს, რომ ზოგიერთ საკვებს, შეუძლია დადებითი გავლენა მოახდინოს პროსტატის კიბოს მკურნალობის დროს.
სრულად
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.b3_desktop */ ado.slave('adoceanadvertlinegerbhlkrglvj', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });

სამკურნალო წერილები

კალანხოე ვარიკოზული ვენების სამკურნალო ეფექტური საშუალებაა
კალანხოე ვარიკოზული ვენების სამკურნალო ეფექტური საშუალებაა
რამდენიმე წელია ვენების ვარიკოზული გაგანიერება მაქვს. ქვედა კიდურებში სიმძიმის შეგრძნება და შესიება მაწუხებს.
სრულად

სამკურნალო წერილები

ყაბზობას ასე ვშველი
ყაბზობას ასე ვშველი
ცხოვრების არასწორი წესით, რომელიც ძირითადად მჯდომარე სამსახურსა და მშრალი კვების ნირს მოიცავს, ისე დავიავადე ნაწლავები, რომ
სრულად

სამკურნალო წერილები

კუჭის ტკივილს მრავალძარღვა ამარცხებს
კუჭის ტკივილს მრავალძარღვა ამარცხებს
კუჭისა და თორმეტგოჯა ნაწლავის დაქვეითებული მჟავიანობის, წყლულოვანი დაავადების თანმდევი ტკივილისას გთავაზობთ:
სრულად

პროდუქტები, რომლებმაც შესაძლოა კიბოს განვითარებას შეუწყოს ხელი - მკურნალი.გე

ენციკლოპედიაგამომთვლელებიფიტნესიმერკის ცნობარიმთავარიკლინიკებიექიმებიჟურნალი მკურნალისიახლეებიქალიმამაკაციპედიატრიასტომატოლოგიაფიტოთერაპიაალერგოლოგიადიეტოლოგიანარკოლოგიაკანი, კუნთები, ძვლებიქირურგიაფსიქონევროლოგიაონკოლოგიაკოსმეტოლოგიადაავადებები, მკურნალობაპროფილაქტიკაექიმები ხუმრობენსხვადასხვაორსულობარჩევებიგინეკოლოგიაუროლოგიაანდროლოგიარჩევებიბავშვის კვებაფიზიკური განვითარებაბავშვთა ინფექციებიბავშვის აღზრდამკურნალობასამკურნალო წერილებიხალხური საშუალებებისამკურნალო მცენარეებიდერმატოლოგიარევმატოლოგიაორთოპედიატრავმატოლოგიაზოგადი ქირურგიაესთეტიკური ქირურგიაფსიქოლოგიანევროლოგიაფსიქიატრიაყელი, ყური, ცხვირითვალიკარდიოლოგიაკარდიოქირურგიაანგიოლოგიაჰემატოლოგიანეფროლოგიასექსოლოგიაპულმონოლოგიაფტიზიატრიაჰეპატოლოგიაგასტროენტეროლოგიაპროქტოლოგიაინფექციურინივთიერებათა ცვლაფიტნესი და სპორტიმასაჟიკურორტოლოგიასხეულის ჰიგიენაფარმაკოლოგიამედიცინის ისტორიაგენეტიკავეტერინარიამცენარეთა მოვლადიასახლისის კუთხემედიცინა და რელიგიარჩევებიეკოლოგიასოციალურიპარაზიტოლოგიაპლასტიკური ქირურგიარჩევები მშობლებსსინდრომიენდოკრინოლოგიასამედიცინო ტესტიტოქსიკოლოგიამკურნალობის მეთოდებიბავშვის ფსიქოლოგიაანესთეზიოლოგიაპირველი დახმარებადიაგნოსტიკაბალნეოლოგიააღდგენითი თერაპიასამედიცინო ენციკლოპედიასანდო რჩევები

პროდუქტები, რომლებმაც შესაძლოა კიბოს განვითარებას შეუწყოს ხელი

ხორცი, მაგალითად ბეკონი, ლორი, სალიამი. ხორცის შენახვის ვადის გასაზრდელად და მისი გემოვნებითი თვისებების შესაცვლელად მასში უმატებენ ნიტრატებსა და ნიტრიტებს, რომლებიც კანცეროგენებს წარმოადგენს.

ჯანდაცვის მსოფლიო ორგანიზაციაში მიაჩნიათ, რომ დღეში მხოლოდ 50 გრ გადამუშავებული ხორცის (ორი ნაჭერი ბეკონის ეკვივალენტი) მიღება ნაწლავის კიბოს განვითარების რისკს 18%-ით ზრდის.

როგორც კიბოს შემსწავლელი საერთაშორისო სააგენტო ამტკიცებს, იმ ფაქტორების ნუსხაში, რომლებიც მნიშვნელოვნად ზრდის ონკოლოგიის რისკს, შედის პესტიციდები, საკვები დანამატები და ხელოვნური დამატკბობლები. თუმცა დღეისათვის მეცნიერულად დამტკიცებული არაა პირდაპირი კავშირი მათ მოხმარებასა და კიბოს განვითარებას შორის.

ავთვისებიანი სიმსივნის აღმოცენებას, დამუშავებულ ხორცთან ერთად, ხელს უწყობს სიგარეტის მოწევა, ჭარბი წონა, დაბალი ფიზიკური აქტივობა, ცუდი კვება და ალკოჰოლის მოხმარება. მოწევა დაახლოეით 15 სახეობის ონკოლოგიის რისკ- ფაქტორს და ბრიტანეთში კიბოს შემთხვევათა 15% მიზეზს წარმოადგენს. ალკოჰოლი კიბოს შემთხვევათა 3%-ის მიზეზია.

კიბოთი დაავადების ალბათობის შესამცირებლად, მეცნიერები გვირჩევენ გამოვიყენოთ ე.წ. სუპერპროდუქტები: კურკუმა, მწვანე ჩაი, მოცვი, ბროწეული, ცხიმიანი თევზი, სხვადასხვა ხილი და ბოსტნეული, უჯრედისი. თუმცა არანაირი მეცნიერული დასაბუთება არ არსებობს იმისა, რომ მათ შეუძლიათ ონკოლოგიის პროფილაქტიკა. ასევე რეკომენდებულია წონის შენარჩუნება ნორმის ფარგლებში და მოწევისთვის თავის დანებება.

ლალი ჩხიკვაძე