რომელი თხილეული ამცირებს ანთებას სიმსუქნის მქონე პაციენტებში - მკურნალი.გე

ენციკლოპედიაგამომთვლელებიფიტნესიმერკის ცნობარიმთავარიკლინიკებიექიმებიჟურნალი მკურნალისიახლეებიქალიმამაკაციპედიატრიასტომატოლოგიაფიტოთერაპიაალერგოლოგიადიეტოლოგიანარკოლოგიაკანი, კუნთები, ძვლებიქირურგიაფსიქონევროლოგიაონკოლოგიაკოსმეტოლოგიადაავადებები, მკურნალობაპროფილაქტიკაექიმები ხუმრობენსხვადასხვაორსულობარჩევებიგინეკოლოგიაუროლოგიაანდროლოგიარჩევებიბავშვის კვებაფიზიკური განვითარებაბავშვთა ინფექციებიბავშვის აღზრდამკურნალობასამკურნალო წერილებიხალხური საშუალებებისამკურნალო მცენარეებიდერმატოლოგიარევმატოლოგიაორთოპედიატრავმატოლოგიაზოგადი ქირურგიაესთეტიკური ქირურგიაფსიქოლოგიანევროლოგიაფსიქიატრიაყელი, ყური, ცხვირითვალიკარდიოლოგიაკარდიოქირურგიაანგიოლოგიაჰემატოლოგიანეფროლოგიასექსოლოგიაპულმონოლოგიაფტიზიატრიაჰეპატოლოგიაგასტროენტეროლოგიაპროქტოლოგიაინფექციურინივთიერებათა ცვლაფიტნესი და სპორტიმასაჟიკურორტოლოგიასხეულის ჰიგიენაფარმაკოლოგიამედიცინის ისტორიაგენეტიკავეტერინარიამცენარეთა მოვლადიასახლისის კუთხემედიცინა და რელიგიარჩევებიეკოლოგიასოციალურიპარაზიტოლოგიაპლასტიკური ქირურგიარჩევები მშობლებსსინდრომიენდოკრინოლოგიასამედიცინო ტესტიტოქსიკოლოგიამკურნალობის მეთოდებიბავშვის ფსიქოლოგიაანესთეზიოლოგიაპირველი დახმარებადიაგნოსტიკაბალნეოლოგიააღდგენითი თერაპიასამედიცინო ენციკლოპედიასანდო რჩევები

თხილეული, რომელიც ამცირებს ანთებას სიმსუქნით დაავადებულებში

ქეშიუს რეგულარული მოხმარება ხელს უწყობს ვისცერული ცხიმის შემცირებას მოზარდებში მკაცრი დიეტებისა და ვარჯიშის საჭიროების გარეშე. ეს არის დასკვნა, რომელიც ბრაზილიელმა მეცნიერებმა გააკეთეს. კვლევის შედეგები გამოქვეყნდა ჟურნალ „Nutrition Research“-ში (NutriRes).

ექსპერიმენტში მონაწილეობდა ქალაქ ფორტალეზას სიმსუქნით დაავადებული 142 მოსწავლე. 12 კვირის განმავლობაში, ერთი ჯგუფი ყოველდღიურად მიირთმევდა 30 გრამ მოხალულ ქეშიუს. გარდა ამისა, ორივე ჯგუფმა მიიღო სწორ კვებასთან დაკავშირებული რჩევები.

კვლევის დასრულებისთვის, პირველი ჯგუფის მოზარდებში მნიშვნელოვნად შემცირდა წელის გარშემოწერილობა და ჟანგვითი სტრესის დონე - მდგომარეობა, რომელიც დაკავშირებულია ანთებასა და უჯრედების დაბერებასთან. თუმცა, მონაწილეთა სხეულის წონა მნიშვნელოვნად არ შეცვლილა.

ავტორები ამ ეფექტს ქეშიუში უჯერი ცხიმების, მაგნიუმის და ანტიოქსიდანტების მაღალ შემცველობას მიაწერენ. მაგნიუმი ხელს უწყობს კუნთების დაცვას, აუმჯობესებს ენერგიის მეტაბოლიზმს და ზრდის ფიზიკურ გამძლეობას. გარდა ამისა, ეს ელემენტი არეგულირებს სისხლში შაქრის დონეს, აუმჯობესებს უჯრედების მგრძნობელობას ინსულინის მიმართ და ამცირებს ტიპი 2 შაქრიანი დიაბეტის რისკს.

უჯერი ცხიმები და ანტიოქსიდანტები ასევე ხელს უწყობენ მეტაბოლური დაცვის უზრუნველყოფას, „ცუდი“ ქოლესტერინის დონის შემცირებას, სისხლძარღვების ჯანმრთელობის გაუმჯობესებას და არტერიული წნევის ნორმალიზებას.

მკვლევრები თვლიან, რომ ქეშიუ შეიძლება იყოს ხელმისაწვდომი და ბუნებრივი გზა მოზარდებში მეტაბოლური და გულ-სისხლძარღვთა დაავადებების პრევენციისთვის.