გათალეთ პროდუქტები: გარეცხვა არ აშორებს პესტიციდებს
აღმოაჩინეს 10000 საკვების ნიმუშიდან 72%-ზე მეტში.
პესტიციდები არის ტოქსიკური ნივთიერებები, რომლებიც გამოიყენება სხვადასხვა მცენარის მავნებლებისა და პათოგენების მოსაკლავად. ადამიანის მიერ პესტიციდების მოხმარება შეიძლება უკიდურესად საშიში იყოს, რადგან ისინი შეიცავს ისეთ ნივთიერებებს, როგორიცაა აზოტის, ფოსფორის, კალიუმის, დარიშხანისა და გოგირდის ნაერთები.
ახალი კვლევის თანახმად, ჭამამდე ხილისა და ბოსტნეულის გარეცხვა არ აშორებს პესტიციდებს, რადგან მათ შეუძლიათ კანის შრეში შეღწევა.
თუმცა, თუ ეს ფენა მოიხსნება, პოტენციურად მავნე ტოქსინების რაოდენობა მცირდება უსაფრთხო დონეზე.
კვლევის ავტორები ამტკიცებენ, რომ ის მიზნად ისახავს არა საზოგადოებაში შფოთვის გაზრდას, არამედ სურსათის სწორი გადამუშავების პრაქტიკის გავრცელებას. მას ასევე შეუძლია დაეხმაროს მეცნიერებს და სამთავრობო უწყებებს უკეთ გააცნობიერონ პესტიციდების საკვებში მდგრადობის საკითხი.