თეთრი პურის შესახებ დიეტოლოგთა მოსაზრება მითი აღმოჩნდა - მკურნალი.გე

ენციკლოპედიაგამომთვლელებიფიტნესიმერკის ცნობარიმთავარიკლინიკებიექიმებიჟურნალი მკურნალისიახლეებიქალიმამაკაციპედიატრიასტომატოლოგიაფიტოთერაპიაალერგოლოგიადიეტოლოგიანარკოლოგიაკანი, კუნთები, ძვლებიქირურგიაფსიქონევროლოგიაონკოლოგიაკოსმეტოლოგიადაავადებები, მკურნალობაპროფილაქტიკაექიმები ხუმრობენსხვადასხვაორსულობარჩევებიგინეკოლოგიაუროლოგიაანდროლოგიარჩევებიბავშვის კვებაფიზიკური განვითარებაბავშვთა ინფექციებიბავშვის აღზრდამკურნალობასამკურნალო წერილებიხალხური საშუალებებისამკურნალო მცენარეებიდერმატოლოგიარევმატოლოგიაორთოპედიატრავმატოლოგიაზოგადი ქირურგიაესთეტიკური ქირურგიაფსიქოლოგიანევროლოგიაფსიქიატრიაყელი, ყური, ცხვირითვალიკარდიოლოგიაკარდიოქირურგიაანგიოლოგიაჰემატოლოგიანეფროლოგიასექსოლოგიაპულმონოლოგიაფტიზიატრიაჰეპატოლოგიაგასტროენტეროლოგიაპროქტოლოგიაინფექციურინივთიერებათა ცვლაფიტნესი და სპორტიმასაჟიკურორტოლოგიასხეულის ჰიგიენაფარმაკოლოგიამედიცინის ისტორიაგენეტიკავეტერინარიამცენარეთა მოვლადიასახლისის კუთხემედიცინა და რელიგიარჩევებიეკოლოგიასოციალურიპარაზიტოლოგიაპლასტიკური ქირურგიარჩევები მშობლებსსინდრომიენდოკრინოლოგიასამედიცინო ტესტიტოქსიკოლოგიამკურნალობის მეთოდებიბავშვის ფსიქოლოგიაანესთეზიოლოგიაპირველი დახმარებადიაგნოსტიკაბალნეოლოგიააღდგენითი თერაპიასამედიცინო ენციკლოპედიასანდო რჩევები

თეთრი პურის შესახებ დიეტოლოგთა მოსაზრება მითი აღმოჩნდა

თავისთავად არ არის ჯანმრთელობისთვის საშიში - ის არ იწვევს სისხლში შაქრის საშიშ მატებას.

უფრო მეტიც, პურთან ბოჭკოებით მდიდარი საკვების დამატება მას ბევრად უფრო ჯანსაღ საკვებად აქცევს. ექიმმა განმარტა, რომ 100 გრამი თეთრი პური შეიცავს დაახლოებით 49 გრამ ნახშირწყლებს. მთლიანი მარცვლეულის პურის იგივე რაოდენობაში ნახშირწყლების რაოდენობა დაახლოებით 41 გრამია, რაც მცირედიდაა ნაკლები.

  • ასევე, იმის გათვალისწინებით, თუ რამდენად სწრაფად შეიწოვება სახამებელი და წარმოიქმნება გლუკოზა ორგანიზმში, დიდი განსხვავება არ არის თეთრ და მთლიან მარცვლოვან პურს შორის.

ეს ნიშნავს, რომ თეთრი პური არ იწვევს სისხლში შაქრის საშიშ მატებას.

  • დიეტოლოგის თქმით, გლუკოზის დონის მატება ბუნებრივი რეაქციაა საკვების მიღებაზე. ძირითადი განსხვავება თეთრ და მთლიან მარცვლეულ პურს შორის არის ნედლეულის – მარცვლეულის დაფქვის ხარისხი. მთელი მარცვლეულის პური აუმჯობესებს საჭმლის მონელებას, რადგან ის მდიდარია უხეში, არასრულად დაქუცმაცებული დიეტური ბოჭკოებით (უჯრედისი). ეს არის მისი სარგებლის მიზეზი. თუმცა, მელორის თქმით, ჩვეულებრივ თეთრ პურს თუ დავუმატებთ ბოჭკოს (ბოსტნეული, მწვანილი) ის ისეთივე ჯანსაღი გახდება.