რა ემართება ორგანიზმს შაქრის რაციონიდან გამორიცხვის შემდეგ? - მკურნალი.გე

ენციკლოპედიაგამომთვლელებიფიტნესიმერკის ცნობარიმთავარიკლინიკებიექიმებიჟურნალი მკურნალისიახლეებიქალიმამაკაციპედიატრიასტომატოლოგიაფიტოთერაპიაალერგოლოგიადიეტოლოგიანარკოლოგიაკანი, კუნთები, ძვლებიქირურგიაფსიქონევროლოგიაონკოლოგიაკოსმეტოლოგიადაავადებები, მკურნალობაპროფილაქტიკაექიმები ხუმრობენსხვადასხვაორსულობარჩევებიგინეკოლოგიაუროლოგიაანდროლოგიარჩევებიბავშვის კვებაფიზიკური განვითარებაბავშვთა ინფექციებიბავშვის აღზრდამკურნალობასამკურნალო წერილებიხალხური საშუალებებისამკურნალო მცენარეებიდერმატოლოგიარევმატოლოგიაორთოპედიატრავმატოლოგიაზოგადი ქირურგიაესთეტიკური ქირურგიაფსიქოლოგიანევროლოგიაფსიქიატრიაყელი, ყური, ცხვირითვალიკარდიოლოგიაკარდიოქირურგიაანგიოლოგიაჰემატოლოგიანეფროლოგიასექსოლოგიაპულმონოლოგიაფტიზიატრიაჰეპატოლოგიაგასტროენტეროლოგიაპროქტოლოგიაინფექციურინივთიერებათა ცვლაფიტნესი და სპორტიმასაჟიკურორტოლოგიასხეულის ჰიგიენაფარმაკოლოგიამედიცინის ისტორიაგენეტიკავეტერინარიამცენარეთა მოვლადიასახლისის კუთხემედიცინა და რელიგიარჩევებიეკოლოგიასოციალურიპარაზიტოლოგიაპლასტიკური ქირურგიარჩევები მშობლებსსინდრომიენდოკრინოლოგიასამედიცინო ტესტიტოქსიკოლოგიამკურნალობის მეთოდებიბავშვის ფსიქოლოგიაანესთეზიოლოგიაპირველი დახმარებადიაგნოსტიკაბალნეოლოგიააღდგენითი თერაპიასამედიცინო ენციკლოპედიასანდო რჩევები

რა ემართება ორგანიზმს შაქრის რაციონიდან გამორიცხვის შემდეგ? - კვებითი რეკომენდაციები

შაქარზე უარის თქმაც ამ ჩამონათვალშია, მაგრამ რა ხდება ამ დროს ორგანიზმს?

როგორ მოქმედებს შაქარზე უარი სხეულზე?

  • შაქრის რაციონიდან გამორიცხვა დადებითად მოქმედებს ორგანიზმზე. ადამიანს მეტი ენერგია აქვს, უმჯობესდება განწყობა და კოგნიტური ფუნქციები.

შაქრის, მათ შორის გლუკოზის, ფრუქტოზის და საქაროზის მიღების გარეშე, ორგანიზმი იღებს ენერგიას რთული ნახშირწყლებიდან და ადამიანი იღებს უფრო მაღალ ხარისხს და ხანგრძლივ „საწვავს“.

ასევე, არ არის სისხლში შაქრისა და ინსულინის მკვეთრი მატება, შეშუპება ქრება და უმჯობესდება კოგნიტური ფუნქციები.

  • კალორიული დეფიციტის ფონზე, რაც იწვევს შაქრისგან თავის შეკავებას, ადამიანი იწყებს წონის დაკლებას.

რა არის მარტივი და რთული ნახშირწყლები?

ზოგადად, ნახშირწყლები არის ორგანული ნაერთები, რომლებიც ადამიანებისთვის ენერგიის ერთ-ერთი მთავარი წყაროა.

არსებობს მარტივი ნახშირწყლები, რომლებიც შედგება ერთი ან ორი შაქრისგან. რთული ნახშირწყლები შედგება სამი ან მეტი შაქრისგან და მდიდარია ბოჭკოებით.

რთული ნახშირწყლები ხელს უწყობს იმუნიტეტის ჩამოყალიბებას და ნორმალურ ფუნქციონირებას.

დიეტოლოგები უარყოფენ პურის შესახებ გავრცელებულ მითებს

ბრიტანელმა დიეტოლოგებმა ჰელენ ბონდმა და აზინა გოვინჯიმ Daily Mail-ს განუცხადეს, რომ პური არ იწვევს მუცლის შებერილობას ადამიანთა უმეტესობაში.

ასევე, ეს პროდუქტი არ არის წონის მატების პირდაპირი მიზეზი. ბონდის თქმით, ბევრი ადამიანი რაციონიდან იღებს პურს წონის მომატებისა და შესაძლო შებერილობის გამოვლენის გამო.

დიეტოლოგის თქმით, ცელიაკია (მარცვლეულის ცილის, გლუტენის აუტანლობა) ასიდან ერთ ადამიანს ემართება. ხორბალმა ზოგჯერ შეიძლება გამოიწვიოს შებერილობა მგრძნობიარე ნაწლავების მქონე ზოგიერთ ადამიანში. თუმცა, ადამიანების უმეტესობისთვის პური უსაფრთხოა. ქარხნულად შეფუთული პური კლასიფიცირებულია, როგორც ულტრა დამუშავებული საკვები პროდუქტი.

თუმცა, ყველა სახის პური არ ახდენს უარყოფით გავლენას ჯანმრთელობაზე, მიუხედავად ემულგატორებისა და კონსერვანტების არსებობისა. დიეტოლოგმა აღნიშნა, რომ ცეხვილი პური დაბალანსებული დიეტის შესანიშნავი დამატებაა.

კვების სპეციალისტმა აზმინა გოვინჯიმ ასევე განაცხადა, რომ არ უნდა შეგეშინდეთ მარცვლეულის ახალი პურის.

წონის მომატების თავიდან ასაცილებლად მნიშვნელოვანია პურის ზომიერად ჭამა. თეთრი პურის მოყვარულებს, რომელშიდაც ცოტაა უჯრედისი, შეუძლიათ მისი მირთმევა მზესუმზირის მარცვლებთან ერთად. ეს უზრუნველყოფს ორგანიზმს საჭირო საკვები ბოჭკოებით.

რომელი პროდუქტია ზამთარში განსაკუთრებით ხანდაზმულთათვის სასარგებლო

ზამთარში ხანდაზმულებმა დიეტაში ბულიონი უნდა შეიტანონ.

ეს ხელს შეუწყობს მათ სითბოს შენარჩუნებას და სხეულის ქსოვილების კვებას.

გარდა ამისა, ეს კერძი კარგად ასათვისებელია, ეხმარება ორგანიზმს ავადმყოფობისგან გამოჯანმრთელებაში, ამაგრებს ორგანიზმს და აძლევს ძალას. ყველაზე სასარგებლოა ბულიონის მომზადება ფრინველის ხორციდან, უმჯობესია მათ სტაფილო, ნიახურის ფესვი, ოხრახუში და არტიშოკი დაუმატოთ. ასევე გამოიყენეთ ძირითადი სანელებლები: ბაჰარი, მარილი და დაფნის ფოთოლი. იმისათვის, რომ ბულიონი გამჭვირვალე იყოს, უნდა მოხარშოთ ღია სახურავით დაბალ ცეცხლზე ერთიდან საათნახევრის განმავლობაში.

ბულიონების მირთმევა შესაძლებელია როგორც სადილზე, ასევე ვახშმად, რადგან ის არ გადატვირთავს საჭმლის მომნელებელ სისტემას ძილის წინ.