რატომ მიირთმევთ მარცვლეულის ფანტელს საუზმეზე? - მკურნალი.გე

ენციკლოპედიაგამომთვლელებიფიტნესიმერკის ცნობარიმთავარიკლინიკებიექიმებიჟურნალი მკურნალისიახლეებიქალიმამაკაციპედიატრიასტომატოლოგიაფიტოთერაპიაალერგოლოგიადიეტოლოგიანარკოლოგიაკანი, კუნთები, ძვლებიქირურგიაფსიქონევროლოგიაონკოლოგიაკოსმეტოლოგიადაავადებები, მკურნალობაპროფილაქტიკაექიმები ხუმრობენსხვადასხვაორსულობარჩევებიგინეკოლოგიაუროლოგიაანდროლოგიარჩევებიბავშვის კვებაფიზიკური განვითარებაბავშვთა ინფექციებიბავშვის აღზრდამკურნალობასამკურნალო წერილებიხალხური საშუალებებისამკურნალო მცენარეებიდერმატოლოგიარევმატოლოგიაორთოპედიატრავმატოლოგიაზოგადი ქირურგიაესთეტიკური ქირურგიაფსიქოლოგიანევროლოგიაფსიქიატრიაყელი, ყური, ცხვირითვალიკარდიოლოგიაკარდიოქირურგიაანგიოლოგიაჰემატოლოგიანეფროლოგიასექსოლოგიაპულმონოლოგიაფტიზიატრიაჰეპატოლოგიაგასტროენტეროლოგიაპროქტოლოგიაინფექციურინივთიერებათა ცვლაფიტნესი და სპორტიმასაჟიკურორტოლოგიასხეულის ჰიგიენაფარმაკოლოგიამედიცინის ისტორიაგენეტიკავეტერინარიამცენარეთა მოვლადიასახლისის კუთხემედიცინა და რელიგიარჩევებიეკოლოგიასოციალურიპარაზიტოლოგიაპლასტიკური ქირურგიარჩევები მშობლებსსინდრომიენდოკრინოლოგიასამედიცინო ტესტიტოქსიკოლოგიამკურნალობის მეთოდებიბავშვის ფსიქოლოგიაანესთეზიოლოგიაპირველი დახმარებადიაგნოსტიკაბალნეოლოგიააღდგენითი თერაპიასამედიცინო ენციკლოპედიასანდო რჩევები

რატომ მიირთმევთ მარცვლეულის ფანტელს საუზმეზე?

მკვლევარებმა 300-ზე მეტი ადამიანი სამი განსხვავებული გზით გამოკითხეს რას ჭამენ და სვამენ ისინი დღის განმავლობაში და რატომ. მეცნიერებმა დაასკვნეს, რომ გარკვეული პროდუქტების არჩევანი დამოკიდებულია დღის დროზე.

ასე რომ, საუზმეზე კვლევის მონაწილეები ჩვეულებრივ ჭამდნენ მარცვლეულს, კვერცხს, რძის პროდუქტებს და სვამდნენ ყავას.

ეს პრეფერენციები აიხსნება შიმშილის დაკმაყოფილების აუცილებლობით და ჯანსაღი კვების სურვილით. შუა დღეზე ადამიანებს ურჩევნიათ ჩვეული, ადვილად მოსამზადებელი, მოსახერხებლად მისაღები და იაფი საკვები, როგორიცაა სენდვიჩები. რაც შეეხება ვახშამს, არჩევანი ეფუძნება საკვებით ტკბობის, სოციალიზაციისა და ფსიქოლოგიური და ემოციური მოთხოვნილებების დაკმაყოფილების სურვილს, ამიტომ საღამოს მენიუ შეიძლება იყოს ძალიან მრავალფეროვანი.

ამავდროულად, კვლევის მონაწილეთა 42%-მა აღიარა, რომ ისინი ძირითადად ერთსა და იმავეს ჭამენ ყოველდღე და დაახლოებით იგივე რაოდენობის ადამიანმა აღნიშნა, რომ ისინი ცდილობდნენ დივერსიფიკაციას, მაგრამ ეს არ იყო ძალიან წარმატებული. კვლევის ავტორები იმედოვნებენ, რომ მიღებული მონაცემები შეიძლება სასარგებლო იყოს როგორც დიეტოლოგებისთვის, რომლებიც ამუშავებენ ინდივიდუალურ დიეტას, ასევე მათთვის, ვინც გეგმავს დიეტის დაცვას.