რატომ არის მარცვლეულზე უარის თქმა დიდი შეცდომა - მკურნალი.გე

ენციკლოპედიაგამომთვლელებიფიტნესიმერკის ცნობარიმთავარიკლინიკებიექიმებიჟურნალი მკურნალისიახლეებიქალიმამაკაციპედიატრიასტომატოლოგიაფიტოთერაპიაალერგოლოგიადიეტოლოგიანარკოლოგიაკანი, კუნთები, ძვლებიქირურგიაფსიქონევროლოგიაონკოლოგიაკოსმეტოლოგიადაავადებები, მკურნალობაპროფილაქტიკაექიმები ხუმრობენსხვადასხვაორსულობარჩევებიგინეკოლოგიაუროლოგიაანდროლოგიარჩევებიბავშვის კვებაფიზიკური განვითარებაბავშვთა ინფექციებიბავშვის აღზრდამკურნალობასამკურნალო წერილებიხალხური საშუალებებისამკურნალო მცენარეებიდერმატოლოგიარევმატოლოგიაორთოპედიატრავმატოლოგიაზოგადი ქირურგიაესთეტიკური ქირურგიაფსიქოლოგიანევროლოგიაფსიქიატრიაყელი, ყური, ცხვირითვალიკარდიოლოგიაკარდიოქირურგიაანგიოლოგიაჰემატოლოგიანეფროლოგიასექსოლოგიაპულმონოლოგიაფტიზიატრიაჰეპატოლოგიაგასტროენტეროლოგიაპროქტოლოგიაინფექციურინივთიერებათა ცვლაფიტნესი და სპორტიმასაჟიკურორტოლოგიასხეულის ჰიგიენაფარმაკოლოგიამედიცინის ისტორიაგენეტიკავეტერინარიამცენარეთა მოვლადიასახლისის კუთხემედიცინა და რელიგიარჩევებიეკოლოგიასოციალურიპარაზიტოლოგიაპლასტიკური ქირურგიარჩევები მშობლებსსინდრომიენდოკრინოლოგიასამედიცინო ტესტიტოქსიკოლოგიამკურნალობის მეთოდებიბავშვის ფსიქოლოგიაანესთეზიოლოგიაპირველი დახმარებადიაგნოსტიკაბალნეოლოგიააღდგენითი თერაპიასამედიცინო ენციკლოპედიასანდო რჩევები

რატომ არის მარცვლეულზე უარის თქმა დიდი შეცდომა

მარცვლეული ადამიანისთვის ჯანსაღი და აუცილებელი საკვებია. მარცვლეული მდიდარია დიდი რაოდენობით ვიტამინებითა და მიკროელემენტებით, მათ შორის B ვიტამინებით, მცენარეული ცილებით, რკინით, კალიუმით და მანგანუმით.

თუმცა, ყველაფერში უნდა იყოს ზომა - მარცვლეულის რაოდენობა უნდა შეესაბამებოდეს რთული ნახშირწყლების ყოველდღიურ მიღებას. ჩვენს ყოველდღიურ დიეტაში ნახშირწყლები უნდა შეადგენდეს 45-50%. რა თქმა უნდა, ამ სტანდარტს მივაღწევთ არა მხოლოდ მარცვლეულის, არამედ სხვა პროდუქტების - კარტოფილის, მაკარონის, მარცვლეულის და სხვა პროდუქტების მეშვეობით. უფრო კონკრეტულად, დღეში დაახლოებით 150 გრამი მარცვლეულის მოხმარება შეიძლება.

მარცვლეული მცირე რაოდენობით მაინც უნდა მიირთვან მათაც, ვისაც არ შეუძლია მათი ჭამა. მათ, ვისაც აწუხებს გლუტენის აუტანლობა, უნდა ამოიღონ რაციონიდან ხორბლის, ჭვავის, ქერის და შვრიის ყველა წარმოებული. დანარჩენი მარცვლეული შეიძლება დარჩეს დიეტაში.