თხილეულის ყოველდღიური მიღება ამცირებს დეპრესიის რისკს - მკურნალი.გე

ენციკლოპედიაგამომთვლელებიფიტნესიმერკის ცნობარიმთავარიკლინიკებიექიმებიჟურნალი მკურნალისიახლეებიქალიმამაკაციპედიატრიასტომატოლოგიაფიტოთერაპიაალერგოლოგიადიეტოლოგიანარკოლოგიაკანი, კუნთები, ძვლებიქირურგიაფსიქონევროლოგიაონკოლოგიაკოსმეტოლოგიადაავადებები, მკურნალობაპროფილაქტიკაექიმები ხუმრობენსხვადასხვაორსულობარჩევებიგინეკოლოგიაუროლოგიაანდროლოგიარჩევებიბავშვის კვებაფიზიკური განვითარებაბავშვთა ინფექციებიბავშვის აღზრდამკურნალობასამკურნალო წერილებიხალხური საშუალებებისამკურნალო მცენარეებიდერმატოლოგიარევმატოლოგიაორთოპედიატრავმატოლოგიაზოგადი ქირურგიაესთეტიკური ქირურგიაფსიქოლოგიანევროლოგიაფსიქიატრიაყელი, ყური, ცხვირითვალიკარდიოლოგიაკარდიოქირურგიაანგიოლოგიაჰემატოლოგიანეფროლოგიასექსოლოგიაპულმონოლოგიაფტიზიატრიაჰეპატოლოგიაგასტროენტეროლოგიაპროქტოლოგიაინფექციურინივთიერებათა ცვლაფიტნესი და სპორტიმასაჟიკურორტოლოგიასხეულის ჰიგიენაფარმაკოლოგიამედიცინის ისტორიაგენეტიკავეტერინარიამცენარეთა მოვლადიასახლისის კუთხემედიცინა და რელიგიარჩევებიეკოლოგიასოციალურიპარაზიტოლოგიაპლასტიკური ქირურგიარჩევები მშობლებსსინდრომიენდოკრინოლოგიასამედიცინო ტესტიტოქსიკოლოგიამკურნალობის მეთოდებიბავშვის ფსიქოლოგიაანესთეზიოლოგიაპირველი დახმარებადიაგნოსტიკაბალნეოლოგიააღდგენითი თერაპიასამედიცინო ენციკლოპედიასანდო რჩევები

თხილეულის ყოველდღიური მიღება ამცირებს დეპრესიის რისკს

რომელიც გამოქვეყნდა ჟურნალში Clinical Nutrition, აჩვენებს, რომ თხილს შეუძლია ფსიქიკური ჯანმრთელობაზე გასაოცარი სარგებელი მოახდინოს. ექსპერიმენტებმა აჩვენა, რომ დაახლოებით 30 გრამი ამ პროდუქტის ყოველდღიურად მიღებამ შეიძლება შეამციროს დეპრესიის რისკი მოზრდილებში.

კვლევაში მონაწილეობდა 37-დან 73 წლამდე ასაკის, 13,5 ათასზე მეტი ადამიანი დიდი ბრიტანეთიდან რომლებსაც არ ჰქონდათ დეპრესია კვლევის დაწყების მომენტში. ექსპერიმენტები ტარდებოდა ხუთი წლის განმავლობაში, რომლის დროსაც ზოგიერთ მოხალისეს ეს დიაგნოზი დაუსვეს.

დაკვირვებამ აჩვენა, რომ მონაწილეებს, რომლებიც თხილს მიირთმევდნენ, დეპრესიის განვითარების 17%-ით ნაკლები რისკი ჰქონდათ მათთან შედარებით, ვინც არ ჭამდა თხილეულს. ამასთან, თხილის სახეობასა და დამუშავებას მნიშვნელობა არ ჰქონდა. დადებითი ეფექტი დაფიქსირდა როგორც უმარილო სახეობის (ნუში, კეშიუ და ფისტა), ასევე დამარილებული, მოხალული და დაუმუშავებელი მოხმარების შემდეგ.

აღმოჩნდა, რომ თხილის ოპტიმალური რაოდენობა დღეში 30 გრამია. ეს ულუფა უდრის 20 ნუშს, 10 ბრაზილიურ თხილს, 15 კეშიუს, 40 არაქისის ან 30 ფისტას.