როგორ დავიცვათ თავი დემენციის განვითარებისაგან
მასში შედის ბოსტნეული, ხილი, თევზი, ზღვის პროდუქტები, მარცვლეული, რძის პროდუქტები, ქათამი, თხილი და ზეითუნის ზეთი.
რეკომენდებულია რაციონში ჩავრთოთ: მოცვი, მარწყვი, სტაფილო და სოიო. სასმელებს შორის, რომლებიც ხელს შეუწყობს დემენციის რისკის შემცირებას, ყავა და წითელი ღვინოა. თუმცა, წითელი ღვინის დალევა შესაძლებელია მხოლოდ მცირე რაოდენობით.
მათ, ვისაც სურს დაიცვას თავი დემენციის განვითარებისგან, თავი უნდა შეიკავონ E ვიტამინის და სელენის ჭარბი რაოდენობით მიღებისგან, თუმცა ეს ვიტამინი და მიკროელემენტი ზომიერი მიღებისას თავიანთი ანტიოქსიდანტური თვისებების გამო ორგანიზმისთვის სასარგებლოა.
E ვიტამინის წყაროა მცენარეული ზეთი, ბროკოლი, ნუში, კაკალი, მანგო, სელენის წყაროა ბრაზილიური თხილი, კვერცხი, ნიორი, სოკო - ანუ ეს პროდუქტები ზომიერად მიირთვით და მათი ჭარბად მიღებისაგან თავი შეიკავეთ.