მეცნიერების აზრით, დღეში 2 ფინჯანი ჩაი აქვეითებს სიკვდილის რისკს
ტრადიციულად მიჩნეულია, რომ ანტიოქსიდანტები ორგანიზმს სჭირდება თავისუფალ რადიკალებთან და ანთებასთან საბრძოლველად. თავის მხრივ ეს ანელებს დაბერების პროცესს და ამცირებს დაავადებების განვითარების რისკს.
კიბოს ნაციონალური ინსტიტუტის (აშშ) მეცნიერებმა აღმოაჩინეს, რომ შავი ჩაი, მასში ანტიოქსიდანტების შემცველობის შედეგად, იცავს ორგანიზმის გულ-სისხლძარღვთა სისტემის დაავადებებისა და ნაადრევი სიკვდილისაგან.
40-49 წლის 500 ათასი ადამიანის სტატისტიკური კვლევის შედეგად გამოირკვა, რომ შავი ჩაის ხშირ მიღებას უკავშირდება სიკვდილის დაბალი რისკი. ეს დამოკიდებულება ნარჩუნდებოდა მათთანაც, ვინც ჩაის შაქარსა და რძესთან ერთად მიირთმევდა. ჩაის მიღების ოპტიმალური რაოდენობა იყო დღეში 2 და მეტი ფინჯანი ინდივიდუალური გენეტიკური თავისებურებებიდან გამომდინარე.
ამდენად, მეცნიერების აზრით, ჩაი შეიძლება ჩაითვალოს ჯანსაღი კვების ელემენტად.