როგორია ტკბილი სასმელების გავლენა კიბოს განვითარების რისკზე

კვლევის შედეგები გამოაქვეყნეს ჟურნალში Cancer Epidemiology, Biomarkers & Prevention.
1982 -2016 წლებში მიმდინარე კვლევისას მკვლევარებმა გაანალიზეს 934 ათასი ადამიანის მონაცმები, რომელთაც მანამდე არ ჰქონდათ გამოვლენილი ონკოლოგიური დაავადებები. კვლევის მონაწილეებს ეკითხებოდნენ ცხოვრების წესსა და კვების რეჟიმზე.
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.________ _____ */
ado.slave('adoceanadvertlinegelpmmhkfobb', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });
კვლევის დასრულებისას 135 ათასზე მეტი ადამიანი კიბოსგან გარდაიცვალა. იმ მონაწილეებს, რომლებიც ტკბილ სასმელებს იღებდნენ, სხეულის მასის ინდექსი უფრო მაღალი ჰქონდათ და ასევე მომატებული ჰქონდათ მსხვილი ნაწლვის, კუჭუკანა კირკვლისა და თირკმელების კიბოს განვითარების რისკი.
მეცნიერებს მიაჩნიათ, რომ მიღებული შედეგების მიხედვით, კიბოს განვიარების რისკის შემცირებისათვის, უნდა გადაიხედოს სახელმწიფო პოლიტიკა ტკბილი სასმელების მოხმარებასთან დაკავშირებით.