ყურძენს სიცოცხლის გახანგრძლივება შეუძლია - მეცნიერთა კვლევა
კვლევის შედეგები გამოქვეყნდა ჟუნრალში Foods and Antioxidants.
მეცნიერებმა გამოარკიეს, რომ დღეში 2 მტევანი ყურძნის ჭამა ცხიმების დაბალი შემცველობის დიეტასთან ერთად, ხელს უწყობს ღვიძლის ცხიმოვანი დისტროფიის შემცირებასა და სიცოცხლის გახანგრძლივებას.
ამას გარდა, გამოვლინდა რომ ეს ხილი მნიშვნელოვნად მოქმედებს გენეტიკურ ექსპრესიაზე. ყურძენში არსებულმა ნივთიერებებმა შეიძლება აამაღლონ ანტიოქსიდანტების დონე, რაც ორგანიზმის ბიოლოგიურ ასაკს დაახლოებით, 4-5 წლით ზრდის.
ამას გარდა, ყურძნის მოხმარება ასევე ცვლის თავის ტვინში გენების ექსპრესიას, რაც დადებითად მოქმედებს კოგნიტიურ უნარებზე.