რომელი სასმელი ზრდის 3-ჯერ კიბოს განვითარების რისკს - მკურნალი.გე

ენციკლოპედიაგამომთვლელებიფიტნესიმერკის ცნობარიმთავარიკლინიკებიექიმებიჟურნალი მკურნალისიახლეებიქალიმამაკაციპედიატრიასტომატოლოგიაფიტოთერაპიაალერგოლოგიადიეტოლოგიანარკოლოგიაკანი, კუნთები, ძვლებიქირურგიაფსიქონევროლოგიაონკოლოგიაკოსმეტოლოგიადაავადებები, მკურნალობაპროფილაქტიკაექიმები ხუმრობენსხვადასხვაორსულობარჩევებიგინეკოლოგიაუროლოგიაანდროლოგიარჩევებიბავშვის კვებაფიზიკური განვითარებაბავშვთა ინფექციებიბავშვის აღზრდამკურნალობასამკურნალო წერილებიხალხური საშუალებებისამკურნალო მცენარეებიდერმატოლოგიარევმატოლოგიაორთოპედიატრავმატოლოგიაზოგადი ქირურგიაესთეტიკური ქირურგიაფსიქოლოგიანევროლოგიაფსიქიატრიაყელი, ყური, ცხვირითვალიკარდიოლოგიაკარდიოქირურგიაანგიოლოგიაჰემატოლოგიანეფროლოგიასექსოლოგიაპულმონოლოგიაფტიზიატრიაჰეპატოლოგიაგასტროენტეროლოგიაპროქტოლოგიაინფექციურინივთიერებათა ცვლაფიტნესი და სპორტიმასაჟიკურორტოლოგიასხეულის ჰიგიენაფარმაკოლოგიამედიცინის ისტორიაგენეტიკავეტერინარიამცენარეთა მოვლადიასახლისის კუთხემედიცინა და რელიგიარჩევებიეკოლოგიასოციალურიპარაზიტოლოგიაპლასტიკური ქირურგიარჩევები მშობლებსსინდრომიენდოკრინოლოგიასამედიცინო ტესტიტოქსიკოლოგიამკურნალობის მეთოდებიბავშვის ფსიქოლოგიაანესთეზიოლოგიაპირველი დახმარებადიაგნოსტიკაბალნეოლოგიააღდგენითი თერაპიასამედიცინო ენციკლოპედიასანდო რჩევები

რომელი სასმელი ზრდის 3-ჯერ კიბოს განვითარების რისკს

სპეციალისტები მიიჩნევენ, რომ პარაგვაული ჩაი მატე, რომელიც მოაქვთ სპეციალური ჭურჭელით კალებასათი და ლითონის საწრუპით, ახდენს ექვსი სახეობის ონკოლოგიის განვითარებას.

ჩატარდა კვლევა, რომელმაც აჩვენა, რომ ამ ჩაის, რომელიც მიიჩნევა ანტიოქსიდანტების წყაროდ, უკავშირდება კიბოს განვითარების ყოველი მეხუთე შემთხვევა. „თუ მატეს დიდ ხანს და დიდი რაოდენობით მივიღებთ, ეს გაზრდის პროსტატის, შარდის ბუშტის, ფილტვების, პირის ღრუს, საყლაპავის, თავისა და კისრის კიბოს განვითარების რისკს“ -განმარტეს ა.შ.შ-ს სლოუნ-კეტერინგის სახელობის მემორიალურ ონკოლოგიურ ცენტრში.

სასმელი შეიცავს პოლიციკლურ არომატულ ნახშირწყლებს, რომლებიც ასევე არის შემწვარ ხორცში და თამბაქოს კვამლში. ურუგვაიში ჩატარებული კვლევის მსვლელობისას, მეცნირებმა გამოარკვიეს, რომ ფილტვების კიბოს განვითარების რისკი იმ ადამიანებში, ვინც ხშირად სვამს მატეს, 60%-ით მაღალია.

აღსანიშნავია, რომ სპეციალისტების დასკვნები ურთიერთგამომრიცხავია, რადგანაც სხვა კვლევის მიმდინარეობისას მატეში აღმოაჩინეს უნიკალური მცენარეული ნაერთები, რომლებიც ამცირებს გულ-სისხლძარღვთა და ონკოლოგიურ დაავადებათა განვითარების რისკს.

ექსპერტები აცხადებენ, რომ ამ ჩაის ზომიერი მიღება უსაფრთხოა, მაგრამ ვინც მას დიდი რაოდენიბით სვამს სჯობს გარკვეულად შეზღუდოს მატეს მოხმარება.