რომელი პროდუქტი ზრდის დემენციის განვითარების რისკს - მკურნალი.გე

ენციკლოპედიაგამომთვლელებიფიტნესიმერკის ცნობარიმთავარიკლინიკებიექიმებიჟურნალი მკურნალისიახლეებიქალიმამაკაციპედიატრიასტომატოლოგიაფიტოთერაპიაალერგოლოგიადიეტოლოგიანარკოლოგიაკანი, კუნთები, ძვლებიქირურგიაფსიქონევროლოგიაონკოლოგიაკოსმეტოლოგიადაავადებები, მკურნალობაპროფილაქტიკაექიმები ხუმრობენსხვადასხვაორსულობარჩევებიგინეკოლოგიაუროლოგიაანდროლოგიარჩევებიბავშვის კვებაფიზიკური განვითარებაბავშვთა ინფექციებიბავშვის აღზრდამკურნალობასამკურნალო წერილებიხალხური საშუალებებისამკურნალო მცენარეებიდერმატოლოგიარევმატოლოგიაორთოპედიატრავმატოლოგიაზოგადი ქირურგიაესთეტიკური ქირურგიაფსიქოლოგიანევროლოგიაფსიქიატრიაყელი, ყური, ცხვირითვალიკარდიოლოგიაკარდიოქირურგიაანგიოლოგიაჰემატოლოგიანეფროლოგიასექსოლოგიაპულმონოლოგიაფტიზიატრიაჰეპატოლოგიაგასტროენტეროლოგიაპროქტოლოგიაინფექციურინივთიერებათა ცვლაფიტნესი და სპორტიმასაჟიკურორტოლოგიასხეულის ჰიგიენაფარმაკოლოგიამედიცინის ისტორიაგენეტიკავეტერინარიამცენარეთა მოვლადიასახლისის კუთხემედიცინა და რელიგიარჩევებიეკოლოგიასოციალურიპარაზიტოლოგიაპლასტიკური ქირურგიარჩევები მშობლებსსინდრომიენდოკრინოლოგიასამედიცინო ტესტიტოქსიკოლოგიამკურნალობის მეთოდებიბავშვის ფსიქოლოგიაანესთეზიოლოგიაპირველი დახმარებადიაგნოსტიკაბალნეოლოგიააღდგენითი თერაპიასამედიცინო ენციკლოპედიასანდო რჩევები

რომელი პროდუქტი ზრდის დემენციის განვითარების რისკს

დემენციის განვითარების რისკს 44%-ით ზრდის.

მკვლევარებმა გაანალიზეს მონაცემთა ბაზა, რომელიც შეიცავდა 40 წლიდან -69 წლამდე ასაკის ნახევარმილიონამდე ადამიანის ჯანმრთელობისა და გენეტიკური თავისებურებების შესახებ ინფორმაციას.

რვა წლიანი დაკვირვების შედეგად მეცნიერებმა დააფიქსირეს შეძენილი ჭკუასუსტობის 2896 შემთხვევა. კვლევის მონაწილეთა უმრავლესობა მოიხმარდა თამბაქოს და მისდევდა ცხოვრების ნაკლებად აქტიურ წესს. ამას გარდა, ამ ადამიანების ნათესავებსაც აღენიშნებოდათ ეს დაავადება.

მეცნიერთა მონაცემებით, გადამუშავებული ხორცის მოხმარებასთან დაკავშირებული დემენციის განვითარების მომატებული რისკი ერთნაირი იყო, მიუხედავად ადამიანის გენეტიკური განწყობისა. აღმოჩნდა, რომ ყოველდღიურად ბეკონის ან ძეხვის ბუტერბროდის მიღება ჭკუასუსტობის განვითარების ალბათობას 44%-ით ზრდიდა.