რატომ არიან იაპონელები დღეგრძელები - მეცნიერებმა ეს საიდუმლო ამოხსნეს - მკურნალი.გე

ენციკლოპედიაგამომთვლელებიფიტნესიმერკის ცნობარიმთავარიკლინიკებიექიმებიჟურნალი მკურნალისიახლეებიქალიმამაკაციპედიატრიასტომატოლოგიაფიტოთერაპიაალერგოლოგიადიეტოლოგიანარკოლოგიაკანი, კუნთები, ძვლებიქირურგიაფსიქონევროლოგიაონკოლოგიაკოსმეტოლოგიადაავადებები, მკურნალობაპროფილაქტიკაექიმები ხუმრობენსხვადასხვაორსულობარჩევებიგინეკოლოგიაუროლოგიაანდროლოგიარჩევებიბავშვის კვებაფიზიკური განვითარებაბავშვთა ინფექციებიბავშვის აღზრდამკურნალობასამკურნალო წერილებიხალხური საშუალებებისამკურნალო მცენარეებიდერმატოლოგიარევმატოლოგიაორთოპედიატრავმატოლოგიაზოგადი ქირურგიაესთეტიკური ქირურგიაფსიქოლოგიანევროლოგიაფსიქიატრიაყელი, ყური, ცხვირითვალიკარდიოლოგიაკარდიოქირურგიაანგიოლოგიაჰემატოლოგიანეფროლოგიასექსოლოგიაპულმონოლოგიაფტიზიატრიაჰეპატოლოგიაგასტროენტეროლოგიაპროქტოლოგიაინფექციურინივთიერებათა ცვლაფიტნესი და სპორტიმასაჟიკურორტოლოგიასხეულის ჰიგიენაფარმაკოლოგიამედიცინის ისტორიაგენეტიკავეტერინარიამცენარეთა მოვლადიასახლისის კუთხემედიცინა და რელიგიარჩევებიეკოლოგიასოციალურიპარაზიტოლოგიაპლასტიკური ქირურგიარჩევები მშობლებსსინდრომიენდოკრინოლოგიასამედიცინო ტესტიტოქსიკოლოგიამკურნალობის მეთოდებიბავშვის ფსიქოლოგიაანესთეზიოლოგიაპირველი დახმარებადიაგნოსტიკაბალნეოლოგიააღდგენითი თერაპიასამედიცინო ენციკლოპედიასანდო რჩევები

რატომ არიან იაპონელები დღეგრძელები - მეცნიერებმა ეს საიდუმლო ამოხსნეს

და ხელს უშლის რიგი დაავადებების განვითარებას.

ჯანდაცვის მსოფლიო ორგანიზაციის მონაცემებით, იაპონიის მოქალაქეები ყველაზე მაღალი სიცოცხლის ხანგრძლივობით გამოირჩევიან. ამის მიზეზია დიეტა და სასმელის მიღების განსაკუთრებული ჩვევები. კერძოდ, იაპონელების ყველაზე საყვარელი სასმელი არის იაპონური ტრადიციული ჩაი.

ის ჩვეულებრივი ჩაისგან განსხვავებულია და წარმოადგენს მკვეთრი მწვანე ფერის ფხვნილს. სასმელი შეიცავს A, B, C, E ვიტამინებს, ასევე საკვებ ბოჭკოებს, თუთიას, კალიუმს, კალციუმს, ნატრიუმს და რკინას, რაც ხელს უწყობს დღეგრძელობას.

ამას გარდა, მეცნიერებმა გამოარკვიეს, რომ იაპონური ჩაის ცერემონიის ეს ტრადიციული სასმელი აქვეითებს სისხლში ქოლესტერინისა და შაქრის დონეს, აძლიერებს იმუნურ სისტემას, ამცირებს ონკოლოგიური დაავადებების, დიაბეტისა და სიმსუქნის განვითარების რისკს.