მარილის შემცვლელები გულ-სისხლძარღვთა სისტემის დაავადებათა ეპიდემიას აღმოფხვრის
შესაძლებელია გულ-სისხლძარღვთა სისტემის დაავადებებისა და ინსულტის განვითარების რისკის მნიშვნელოვნად შემცირება.
ჯანდაცვის მსოფლიო ორგანიზაციის მონაცემებით, გულ-სისხლძარღვთა სისტემის დაავადებებით გამოწვეული სიკვდილიანობა ყოველწლიურად საერთო მაჩვენებლის 30%-ს შეადგენს. ამ პრობლემის ძირითადი ფაქტორია მარილის მაღალი შემცველობით გამოწვეული ჰიპერტონია.
ჩვეულებრივი სუფრის მარილიდან კალიუმით გამდიდრებული მარილის შემცვლელებზე გადასვლით შეიძლება გადარჩეს მილიონობით ადამიანის სიცოცხლე. მარილის შემცვლელები ნაკლებ ნატრიუმის ქლორიდს შეიცავს, ვიდრე ჩვეულებრივი მარილი (დაახლოებით 70% ნატრიუმის და 30% კალიუმის ქლორიდი). ეს თანაფარდობა უფრო სასარგებლოა ჯანმრთელობისთვის, ამასთან, უმრავლესობისთვის გემოთა სხვაობაც უმნიშვნელოა.