დიდი ბოკალით უფრო მეტ სასმელს ვიღებთ - მკურნალი.გე

ენციკლოპედიაგამომთვლელებიფიტნესიმერკის ცნობარიმთავარიკლინიკებიექიმებიჟურნალი მკურნალისიახლეებიქალიმამაკაციპედიატრიასტომატოლოგიაფიტოთერაპიაალერგოლოგიადიეტოლოგიანარკოლოგიაკანი, კუნთები, ძვლებიქირურგიაფსიქონევროლოგიაონკოლოგიაკოსმეტოლოგიადაავადებები, მკურნალობაპროფილაქტიკაექიმები ხუმრობენსხვადასხვაორსულობარჩევებიგინეკოლოგიაუროლოგიაანდროლოგიარჩევებიბავშვის კვებაფიზიკური განვითარებაბავშვთა ინფექციებიბავშვის აღზრდამკურნალობასამკურნალო წერილებიხალხური საშუალებებისამკურნალო მცენარეებიდერმატოლოგიარევმატოლოგიაორთოპედიატრავმატოლოგიაზოგადი ქირურგიაესთეტიკური ქირურგიაფსიქოლოგიანევროლოგიაფსიქიატრიაყელი, ყური, ცხვირითვალიკარდიოლოგიაკარდიოქირურგიაანგიოლოგიაჰემატოლოგიანეფროლოგიასექსოლოგიაპულმონოლოგიაფტიზიატრიაჰეპატოლოგიაგასტროენტეროლოგიაპროქტოლოგიაინფექციურინივთიერებათა ცვლაფიტნესი და სპორტიმასაჟიკურორტოლოგიასხეულის ჰიგიენაფარმაკოლოგიამედიცინის ისტორიაგენეტიკავეტერინარიამცენარეთა მოვლადიასახლისის კუთხემედიცინა და რელიგიარჩევებიეკოლოგიასოციალურიპარაზიტოლოგიაპლასტიკური ქირურგიარჩევები მშობლებსსინდრომიენდოკრინოლოგიასამედიცინო ტესტიტოქსიკოლოგიამკურნალობის მეთოდებიბავშვის ფსიქოლოგიაანესთეზიოლოგიაპირველი დახმარებადიაგნოსტიკაბალნეოლოგიააღდგენითი თერაპიასამედიცინო ენციკლოპედიასანდო რჩევები

დიდი ბოკალით უფრო მეტ სასმელს ვიღებთ

როგორც კვლევამ აჩვენა, როდესაც რესტორანში ღვინო 370მლ და არა 300მლ ზომის ბოკალით მიეწოდებოდა, მოგება იზრდებოდა. ხოლო 250 მლ ზომის ბოკალებით ღვინის მიწოდება, პირიქით, ამცირებდა ღვინის გაყიდვას.

თუმცა, უფრო დიდი, 450 მლ ზომის ბოკალი არ იწვევდა ღვინის მოხმარების გაზრდას. საქმე ისაა, რომ მომხმარებელი დიდი ბოკალის შემთხვევაში შეეცადა შეემცირებინა ღვინის მოცულობა. სხვათა შორის, ექსპერტების განცხადებით, უკანასკნელი 300 წლის განმავლობაში, ღვინის ბოკალის ზომა 7-ჯერ გაიზარდა.

კემბრიჯის უნივერსიტეტის კვლევამ აჩვენა, რომ დიდი ბოკალები ქმნის შთაბეჭდილებას, რომ ის თითქოს ბოლომდე არაა შევსებული და მიღებული სასმლის რაოდენობა ზომიერია. ეს ადამიანებს, კონტროლის დაკარგვის შიშის გარეშე, დამატების მოთხოვნას აიძულებს.