News - მკურნალი.გე

ენციკლოპედიაგამომთვლელებიფიტნესიმერკის ცნობარიმთავარიკლინიკებიექიმებიჟურნალი მკურნალისიახლეებიქალიმამაკაციპედიატრიასტომატოლოგიაფიტოთერაპიაალერგოლოგიადიეტოლოგიანარკოლოგიაკანი, კუნთები, ძვლებიქირურგიაფსიქონევროლოგიაონკოლოგიაკოსმეტოლოგიადაავადებები, მკურნალობაპროფილაქტიკაექიმები ხუმრობენსხვადასხვაორსულობარჩევებიგინეკოლოგიაუროლოგიაანდროლოგიარჩევებიბავშვის კვებაფიზიკური განვითარებაბავშვთა ინფექციებიბავშვის აღზრდამკურნალობასამკურნალო წერილებიხალხური საშუალებებისამკურნალო მცენარეებიდერმატოლოგიარევმატოლოგიაორთოპედიატრავმატოლოგიაზოგადი ქირურგიაესთეტიკური ქირურგიაფსიქოლოგიანევროლოგიაფსიქიატრიაყელი, ყური, ცხვირითვალიკარდიოლოგიაკარდიოქირურგიაანგიოლოგიაჰემატოლოგიანეფროლოგიასექსოლოგიაპულმონოლოგიაფტიზიატრიაჰეპატოლოგიაგასტროენტეროლოგიაპროქტოლოგიაინფექციურინივთიერებათა ცვლაფიტნესი და სპორტიმასაჟიკურორტოლოგიასხეულის ჰიგიენაფარმაკოლოგიამედიცინის ისტორიაგენეტიკავეტერინარიამცენარეთა მოვლადიასახლისის კუთხემედიცინა და რელიგიარჩევებიეკოლოგიასოციალურიპარაზიტოლოგიაპლასტიკური ქირურგიარჩევები მშობლებსსინდრომიენდოკრინოლოგიასამედიცინო ტესტიტოქსიკოლოგიამკურნალობის მეთოდებიბავშვის ფსიქოლოგიაანესთეზიოლოგიაპირველი დახმარებადიაგნოსტიკაბალნეოლოგიააღდგენითი თერაპიასამედიცინო ენციკლოპედიასანდო რჩევები

News

მეცნიერებმა შეკრიბეს ჯანმრთელი ხანდაზმული ადამიანების ორი ჯგუფი. მოხალისეები ჯგუფებად დაყვეს ჩაის მოხმარების სიხშირის მიხედვით. სპეციალისტებს აინტერესებდათ ადამიანების ტვინის ქსელის სტრუქტურული და ფუნქციური თავისებურებები.

აღმოჩნდა, რომ ჩაის მოხმარება იწვევდა ტვინის ნახევარსფეროებს შორის სტრუქტურული ასიმეტრიის დათრგუნვას. ფუნქციურ ასიმეტრიაზე ჩაი არ მოქმედებდა. საზოგადოდ, ტვინის ნეირონული ქსელის ორგანიზაციის უკან მდგომი სტრუქტურა უფრო ეფექტური ხდებოდა.

ჩაის სასარგებლო თვისებებზე ექსპერტები უკვე დიდი ხანია საუბრობენ. მნიშვნელოვანია ასევე ჩაის მომზადების მეთოდიც. როგორც კვლევამ აჩვენა, მწვანე ჩაი უნდა მომზადდეს ბუტილირებული წყლით. ეს ჩაის ყველა სასარგებლო თვისების შენარჩუნების საშუალებას იძლევა. ამასთან, ანტიოქსიდანტების რაოდენობა სასმელში თითქმის ორჯერ იზრდება. ჩვეულებრივი წყლით მომზადებულ ჩაის უფრო გაჯერებული გემო აქვს.