დიეტოლოგებმა რაციონის კალორიულობის შემცირების ქმედით მეთოდს მიაგნეს - მკურნალი.გე

ენციკლოპედიაგამომთვლელებიფიტნესიმერკის ცნობარიმთავარიკლინიკებიექიმებიჟურნალი მკურნალისიახლეებიქალიმამაკაციპედიატრიასტომატოლოგიაფიტოთერაპიაალერგოლოგიადიეტოლოგიანარკოლოგიაკანი, კუნთები, ძვლებიქირურგიაფსიქონევროლოგიაონკოლოგიაკოსმეტოლოგიადაავადებები, მკურნალობაპროფილაქტიკაექიმები ხუმრობენსხვადასხვაორსულობარჩევებიგინეკოლოგიაუროლოგიაანდროლოგიარჩევებიბავშვის კვებაფიზიკური განვითარებაბავშვთა ინფექციებიბავშვის აღზრდამკურნალობასამკურნალო წერილებიხალხური საშუალებებისამკურნალო მცენარეებიდერმატოლოგიარევმატოლოგიაორთოპედიატრავმატოლოგიაზოგადი ქირურგიაესთეტიკური ქირურგიაფსიქოლოგიანევროლოგიაფსიქიატრიაყელი, ყური, ცხვირითვალიკარდიოლოგიაკარდიოქირურგიაანგიოლოგიაჰემატოლოგიანეფროლოგიასექსოლოგიაპულმონოლოგიაფტიზიატრიაჰეპატოლოგიაგასტროენტეროლოგიაპროქტოლოგიაინფექციურინივთიერებათა ცვლაფიტნესი და სპორტიმასაჟიკურორტოლოგიასხეულის ჰიგიენაფარმაკოლოგიამედიცინის ისტორიაგენეტიკავეტერინარიამცენარეთა მოვლადიასახლისის კუთხემედიცინა და რელიგიარჩევებიეკოლოგიასოციალურიპარაზიტოლოგიაპლასტიკური ქირურგიარჩევები მშობლებსსინდრომიენდოკრინოლოგიასამედიცინო ტესტიტოქსიკოლოგიამკურნალობის მეთოდებიბავშვის ფსიქოლოგიაანესთეზიოლოგიაპირველი დახმარებადიაგნოსტიკაბალნეოლოგიააღდგენითი თერაპიასამედიცინო ენციკლოპედიასანდო რჩევები

დიეტოლოგებმა რაციონის კალორიულობის შემცირების ქმედით მეთოდს მიაგნეს

დასავლეთის სპეციალისტებმა. თუ ეტიკეტებზე განთავსდება არა მარტო პროდუქტის კალორიულობა, არამედ ინფორმაცია იმის შესახებაც, რამდენი იქნება ამ კალორიების დასაწვავად საჭირო, ადამიანები უფრო ყურადღებით მოეკიდებიან საკუთარი კვების საკითხს.

როგორც აღმოჩნდა, ადამიანები შეფუთვაზე ასეთი ინფორმაციის ნახვისას 200 კალორიით ნაკლებს მოიხმარე. ექსპერტები საუბრობენ ეტიკეტზე განათავსონ ინფორმაცია ფიზიკურ აქტივობაზე, რომელიც მიღებული კალორიების დასახარჯადაა საჭირო. ამ მაჩვენებლით შესაძლებელი იქნება გავიგოთ, რამდენი უნდა ვიაროთ, რომ დავწვათ, მაგალითისათვის, ჩიფსებით მიღებული კალორიები. 500 გრ ნაყინი იწვება 4,5 საათიანი სიარულის ან 2,2 საათი სირბილის შემდეგ.

ამგვარი ეტიკეტირების მიდგომა შეადარეს საკვები პროდუქტების სხვა ტიპის მარკირებას. აღმოჩნდა, რომ საშუალოდ 65 კალორიით ნაკლებს იღებდნენ ადამიანები, როდესაც ზემოთაღნიშნული მარკირება იყო დატანებული საკვები პროდუქტების, სასმელების ეტიკეტზე და რესტორნის მენიუზე. დღეში ეს შეიძლება შეადგენდეს მინუს 200 კალორიას, სამ ძირითად კვებასა და ორ წახემსებაზე გათვალისწინებით.