სტაფილოსფერი ხილი და ბოსტნეული საგაზაფხულო რაციონის იდეალური დამატებაა - მკურნალი.გე

ენციკლოპედიაგამომთვლელებიფიტნესიმერკის ცნობარიმთავარიკლინიკებიექიმებიჟურნალი მკურნალისიახლეებიქალიმამაკაციპედიატრიასტომატოლოგიაფიტოთერაპიაალერგოლოგიადიეტოლოგიანარკოლოგიაკანი, კუნთები, ძვლებიქირურგიაფსიქონევროლოგიაონკოლოგიაკოსმეტოლოგიადაავადებები, მკურნალობაპროფილაქტიკაექიმები ხუმრობენსხვადასხვაორსულობარჩევებიგინეკოლოგიაუროლოგიაანდროლოგიარჩევებიბავშვის კვებაფიზიკური განვითარებაბავშვთა ინფექციებიბავშვის აღზრდამკურნალობასამკურნალო წერილებიხალხური საშუალებებისამკურნალო მცენარეებიდერმატოლოგიარევმატოლოგიაორთოპედიატრავმატოლოგიაზოგადი ქირურგიაესთეტიკური ქირურგიაფსიქოლოგიანევროლოგიაფსიქიატრიაყელი, ყური, ცხვირითვალიკარდიოლოგიაკარდიოქირურგიაანგიოლოგიაჰემატოლოგიანეფროლოგიასექსოლოგიაპულმონოლოგიაფტიზიატრიაჰეპატოლოგიაგასტროენტეროლოგიაპროქტოლოგიაინფექციურინივთიერებათა ცვლაფიტნესი და სპორტიმასაჟიკურორტოლოგიასხეულის ჰიგიენაფარმაკოლოგიამედიცინის ისტორიაგენეტიკავეტერინარიამცენარეთა მოვლადიასახლისის კუთხემედიცინა და რელიგიარჩევებიეკოლოგიასოციალურიპარაზიტოლოგიაპლასტიკური ქირურგიარჩევები მშობლებსსინდრომიენდოკრინოლოგიასამედიცინო ტესტიტოქსიკოლოგიამკურნალობის მეთოდებიბავშვის ფსიქოლოგიაანესთეზიოლოგიაპირველი დახმარებადიაგნოსტიკაბალნეოლოგიააღდგენითი თერაპიასამედიცინო ენციკლოპედიასანდო რჩევები

სტაფილოსფერი ხილი და ბოსტნეული საგაზაფხულო რაციონის იდეალური დამატებაა

(ციტრუსები, გოგრა, პომიდორი, მანგო, ქაცვი) ჩართვას გვირჩევენ. ამ ფერს იძლევა პიგმენტი - კაროტინოიდი. აღნიშნული ნაერთი კანს ჯანსაღ, რუჯის მსგავს ფერს აძლევს.

ვალენსიის უნივერსიტეტის ბოლო კვლევებმა ცხადყო, რომ სტაფილოსფერი პიგმენტი 30%-ით ამცირებს ცხიმის გროვათა მოცულობას. საზოგადოდ, კაროტინოიდების მაღალი შემცველობის პროდუქტები ეხმარება მეტაბოლური მოშლილობის პროფილაქტიკას და აფერხებს დაბერების პროცესსაც კი.

კაროტინოიდებს ყველაზე მეტად შეიცავს პომიდორი და პომიდვრის წვენი. ამ მხრივ უნდა ვახსენოთ სტაფილოც.