სტაფილოსფერი ხილი და ბოსტნეული საგაზაფხულო რაციონის იდეალური დამატებაა
(ციტრუსები, გოგრა, პომიდორი, მანგო, ქაცვი) ჩართვას გვირჩევენ. ამ ფერს იძლევა პიგმენტი - კაროტინოიდი. აღნიშნული ნაერთი კანს ჯანსაღ, რუჯის მსგავს ფერს აძლევს.
ვალენსიის უნივერსიტეტის ბოლო კვლევებმა ცხადყო, რომ სტაფილოსფერი პიგმენტი 30%-ით ამცირებს ცხიმის გროვათა მოცულობას. საზოგადოდ, კაროტინოიდების მაღალი შემცველობის პროდუქტები ეხმარება მეტაბოლური მოშლილობის პროფილაქტიკას და აფერხებს დაბერების პროცესსაც კი.
კაროტინოიდებს ყველაზე მეტად შეიცავს პომიდორი და პომიდვრის წვენი. ამ მხრივ უნდა ვახსენოთ სტაფილოც.