საკვლევი პირების 21 %-ს "კარგი" ქოლესტერინის დონე ნორმაზე დაბალი ჰქონდა, 8%-ს კი პირიქით _ მომატებული. აღმოჩნდა, რომ ორივე კატეგორიის წარმომადგენლები გაცილებით ხშირად ავადობდნენ ინფექციური დაავადებებით (კერძოდ პნევმონიით და გასტროენტერიტით), ვიდრე ის პირები, რომლებსაც მაღალი სიმკვრივის ლიპოპროტეინები ნორმის ფარგლებში ჰქონდათ. ყველაზე მაღალი რისკი აღენიშნებოდათ მაღალი სიმკვრივის ლიპოპროტეინების დაბალი შემცველობით გამორჩეულ პირებს.
როგორც მეცნიერები აცხადებენ, ჯერ ნაადრევია ამ ორ ფაქტს შორის არსებულ
თინათინ გოცაძე