კვლევამ აჩვენა, რომ მოსახლეობის 25%-ს არ შეუძლია გარკვეული მწარე გემოების გარჩევა (ე.წ. არადეგუსტატორები), 25 %-ს შეუძლია სუსტი მწარე გემოს განსაზღვრაც კი (ე.წ. სუპერდეგუსტატორები), მოსახლეობის დანარჩენი ნაწილი კი ამ ორ უკიდურესობას შორის მერყეობს. მეცნიერებმა ისიც დაადგინეს, რომ ამ ე.წ. სუპერდეგუსტატორებს
საყურადღებოა, რომ რეცეპტორები, სახელწოდებით TAS2R38, რომლებიც გამძაფრებული გემოვნების მქონე პირებთანაა აღმოჩენილი, იცავს სასუნთქ სისტემას ბაქტერიული ინფექციისაგან. ამგვარად, თუ თქვენ მეტად მგრძნობიარე ხართ ბრიუსელის კომბოსტოს, გრეიპფრუტის, ყავისა და მუქი შოკოლადის გემოს მიმართ, დიდია ალბათობა იმისა, რომ სინუსიტი და ზემო
თინათინ გოცაძე