როგორ მოქმედებს შოკოლადი პოტენციაზე?
შაქრისა და შოკოლადის გადაჭარბებულმა მოხმარებამ შეიძლება უარყოფითი გავლენა მოახდინოს პოტენციაზე.
მითია, რომ შოკოლადი არის აფროდიზიაკი. ზოგჯერ რაციონში შოკოლადის ჭარბი რაოდენობა ან ბევრი შაქარი, პირიქით, უარყოფითად მოქმედებს პოტენციაზე.
თუ პროდუქტს ზომიერად მოიხმართ, მაშინ სავარაუდოა, რომ მას არ ექნება გავლენა რეპროდუქციულ სისტემაზე. და თუ შოკოლადი ან შაქრის შემცველი სხვა პროდუქტები ზედმეტადაა რაციონში, დიდი ალბათობით, იქნება უარყოფითი ეფექტი.
შოკოლადის არჩევისას ყურადღება უნდა მიაქციოთ მასში კაკაოს შემცველობას. ამავე დროს, შავი შოკოლადი უფრო ჯანსაღია, ვიდრე სხვა სახეობები.
სარგებლიანობის თვალსაზრისით, მწარე, შავ შოკოლადს არაერთი უპირატესობა აქვს, მათ შორის ანტიოქსიდანტური შემცველობის გამო. თუ ადამიანს საერთოდ არ უყვარს შავი შოკოლადი, მაშინ შეგიძლიათ გამოიყენოთ შოკოლადის ჩვეულებრივი სახეობები, კლასიკური რძის შოკოლადი. ეს უფრო რაოდენობის საკითხია. თუ შოკოლადი რაციონში ზომიერადაა, არაუმეტეს დღიური კალორიების 10%, მაშინ ეს შეიძლება იყოს სრულიად ჯანსაღი დიეტა.
შოკოლადი შეიცავს რამდენიმე მიკროელემენტს: მაგნიუმს, კალიუმს და ანტიოქსიდანტებს.