კითხვა-პასუხი - ტოქსიკოლოგია - მკურნალი.გე
რუბრიკები
ოჯახის მკურნალის ანონსი
დეკემბერი 2018
კითხვა-პასუხი
0
უფასო კითხვა
0
ფასიანი კითხვა
კითხვა-პასუხი - ტოქსიკოლოგია
კატეგორია - ტოქსიკოლოგია
18-08-2017
-გამარჯობათ ზამთრისთვის ვამზადებთ პომიდვრის და წიწაკის წნილს სტერილიზაციის გარეშე დიდ ვედროში ვაწყობთ ბოსტნეულს და ცივ მარილიან წყალს ვასხამთ და თავსახურს ვაფარებთ.მაინტერესებს ამგვარად მომზადებული წნილსაც შეუძლია ბოტულიზმის გამოწვევა? ანუ როცა სტერილიზაციას არ ვიყენებთ?და მაინტერესებს დამზადებიდან რამდენ ხანში აქტიურდება არსებობის შემთხვევაში ეს ბაქტერია?
პასუხი
- თუ არ ახუფავთ თავს, მაშინ  ამგვარად მომზადებული მწნილი ბოტულიზმის თვალსაზრისით არაა საშიში.
კომენტარები
დაამატეთ კომენტარი
მსგავსი კითხვები
07 დეკემბერი 2018
სითბო შიგნიდან უნდა მოდიოდეს. თუ აღინიშნება ვიტამინების, ენერგიის ნაკლებობა, სისხლძარღვებთან
03 დეკემბერი 2018
რეკლამის მიხედვით ჭურჭლის სარეცხი თანამედროვე საშუალებები კრემზე უკეთ ატენიანებს კანს და ამარაგებს
ტემპერატურის მომატება, სისუსტე, ხველა, ცხვირში სისველის შეგრძნება და შრომის უნარის დაქვეითება – მაინც რა არის
გაზიანი სასმელები ბევრს უყვარს. მაგალითად აშშ-ში თურმე ყოველი მეორე მცხოვრები ყოვედღიურად იყენებს
ასაკთან ერთად ჩვენი კუნთები კარგავს ტრავმის შემდგომ პერიოდში სწრაფად აღდგენის უნარს. მეცნიერებმა