თქვენ მითხარით მომეწერა ზუსტი მონაცემები.მკურნალობ... | გინეკოლოგია - მკურნალი.გე

რუბრიკები

ოჯახის მკურნალის ანონსი

დეკემბერი 2019
0
უფასო კითხვა
0
ფასიანი კითხვა
კითხვა-პასუხი - გინეკოლოგია

კატეგორია - გინეკოლოგია

04-06-2013

-თქვენ მითხარით მომეწერა ზუსტი მონაცემები.მკურნალობამდე-ეხოსკოპია:ციკლის 22 დღე, საშვილოსნო-ანტევერზიო.ზომიერი რეტროფლექსიო. ზომები-4,6-3,3-5,5სმ ყელი-3,2სმ ფორმა-ოვალური,კონტური-სწორი,მკაფიო სტრუქტურა-ერთგვაროვანია ღრუ-ნაპრალისებურია ენდომეტრიუმის სისქე-0,9სმ ექოსტრუქტურა შეესაბამება მენსტტრუალური ციკლის პროლიფერიულ ფაზას მარჯვენა საკვერცხე-3,3-2.6სმ კონტური ჭიმისებრი.სტრუქტურაში 3ანტრალური ფოლიკული და კისტოზური ყვითელი სხეული-2,3სმ. მარცხენა საკვერცხე-2,2-2,0სმ კონტური ჭიმისებრი სტრუქტურაში 7 ანტრალური ფოლიკული. დუგლასში მცირე რაოდენობით თავისუფალი,პოსტოვულატორული სითხე,მცირე მენჯში შეხორცებითი პროცესი. დასკვნა:გამოხატული შეხორცებითი პროცესი,ქრონიკული სალპინგოოფორიტი,რეკომინდებულია ყელის დათვალიერება.ამის შემდეგ გავიკეთე ეს ანალიზები: ნაცხი:სოკო-ტრიქომონადა,გარდნელერა(საშოს) კოლპოცერვისკოპიული გამოკვლევა:დისჰორმონალური ექტოპია,კოლპიტი. გორმონები და ვირუსები: CMV lgG-0.91%———-(>1) TOXO lgG-1.76%———(>1)-ეს მომატებულია CHL lgG-0.88%————-(>1) UREA PLASMA-6.8%———-(>10) HSV lgG lgG-1.43%———(>1)-ეს მომატებულია MYCOPLAZMA-25.7%——-(>30) TSH-2.9%———-(0.5-6.1) PRL-13.8%——-(1.5-15.5) DHEA(S)-3.6%——-(0.8-3.9) ესენი ჩავიტარე მხოლოდ მეტი არც მოუთხოვია ექიმს,აღსანიშნავია ისიც რომ ერთი მილი არ მაქვს მარცხენა-ამოკვეთილია გარე ორსულობის გამო და მეორე მილშიც მქონდა გარე ორსულობა და გავიკეთე ლაპარასკოპია მილი შემინარჩუნდა. მკურნალობის შემდეგ პასუხი ესეთია: ეხოსკოპია: -მენსის 15 დღე, საშვილოსნო განლაგებულია სწორად.კონტურები სწორი, სიგრძე-6.35სმ სიგანე-3,45სმ სიფართე-5,39სმ მოცულობა-75,65მ. ენდომეტრიუმი სისქე-0,72სმ. სამშრიანი. მარჯვენა საკვერცხე-სიგრძე-2.35სმ. სიგანე-2,26სმ. სიფართე-2.19.მოცულობა-8,03მლ, სტრუქტურა ფოლიკულარული. მარცხენა საკვერცხე-სიგრძე-2.22სმ, სიგანე-1,42, სიფართე-1.32. მოცულობა-6.35მლ. მასში დომინანტური ფოლიკული დიამეტრით-0.85სმ. მოცულობა-1.12მლ. დუგლასში სითხე არ არის. დასკვა-შეხორცებითი პროცესი მცირე მენჯში. ნაცხის ანალიზში არაფერი არ მაქვს. კოლპოცერვისკოპიულ გამოკვლევაში მიწერია:საშვილოსნოს ყელის საშოსმხრივი ლორწ.ორიგინალური ეპითელიუმი.

პასუხი
-თქვენ ორ ნაწილად გაქვთ შეკითხვა გამოგზავნილი, პასუხს ვაბამთ მეორე ნაწილს.
გინეკოლოგთან კონსულტაციაზე ჩაწერისთვის დაგვიკავშირდით 577 12 04 66
კომენტარები
დაამატეთ კომენტარი
მსგავსი კითხვები
დიეტოლოგია
პრიმატებზე ჩატარებული ექსპერიმენტები მეტყველებს, რომ ხმელთაშუა ზღვის დიეტა იძლევა საშუალებას, რომ შევინარჩუნოთ
იოდის დეფიციტი ადამიანის ჯანმრთელობისთვის ძალიან სახიფათოა. იოდის დონის დაქვეითების აღმოსაფხვრელად ექსპერტები
ჟურნალში Neurology გამოქვეყნდა ახალი კვლევის შედეგები, რომელთა თანახმადაც,_ ტრანსცხიმების ხშირად გამოყენება (მაგალითად კარტოფილი-ფრის)
ხველის მკურნალობა არა მარტო მედიკამენტებით, არამედ ალტერნატიული საშუალებებითაცაა შესაძლებელი,
კბილის ზომამ სიგრძეში შეადგინა 3,72 სმ. პაციენტმა ექიმს მიმართა მწვავე ტკივილის გამო. კბილმა, ანომალური ზომების გამო, გამოიწვია ზედა ყბის ანთება.
მამობის მსურველი მამაკაცებისთვის ჩასახვის შანსი იზრდება კარგი ძილის შემთხვევაში. რეკომენდებულია დასაძინებლად დაწოლა 22:30 საათზე.
ტვინის სისხლძარღვების გაწმენდა უმნიშვნელოვანესი პროცედურაა.
+
გახდი რეკომენდებული ექიმი
თუ გსურთ ერთის გარდა რამოდენიმე კლინიკის მითითება დააწექით ღილაკს.
მკურნალის რედაქცია დაგიკავშირდებათ ტექნიკური დეტალების შესათანხმებლად
+
გახდი რეკომენდებული კლინიკა
თუ გსურთ ერთის გარდა რამოდენიმე კლინიკის მითითება დააწექით ღილაკს.
მკურნალის რედაქცია დაგიკავშირდებათ ტექნიკური დეტალების შესათანხმებლად
+
შეტყობინება წარმატებით გაიგზავნა !
მკურნალის რედაქცია დაგიკავშირდებათ ტექნიკური დეტალების შესათანხმებლად