9 საკვები, რომელიც ეხმარება ორგანიზმს კოლაგენის გამომუშავებაში - მკურნალი.გე

ენციკლოპედიაგამომთვლელებიფიტნესიმერკის ცნობარიმთავარიკლინიკებიექიმებიჟურნალი მკურნალისიახლეებიქალიმამაკაციპედიატრიასტომატოლოგიაფიტოთერაპიაალერგოლოგიადიეტოლოგიანარკოლოგიაკანი, კუნთები, ძვლებიქირურგიაფსიქონევროლოგიაონკოლოგიაკოსმეტოლოგიადაავადებები, მკურნალობაპროფილაქტიკაექიმები ხუმრობენსხვადასხვაორსულობარჩევებიგინეკოლოგიაუროლოგიაანდროლოგიარჩევებიბავშვის კვებაფიზიკური განვითარებაბავშვთა ინფექციებიბავშვის აღზრდამკურნალობასამკურნალო წერილებიხალხური საშუალებებისამკურნალო მცენარეებიდერმატოლოგიარევმატოლოგიაორთოპედიატრავმატოლოგიაზოგადი ქირურგიაესთეტიკური ქირურგიაფსიქოლოგიანევროლოგიაფსიქიატრიაყელი, ყური, ცხვირითვალიკარდიოლოგიაკარდიოქირურგიაანგიოლოგიაჰემატოლოგიანეფროლოგიასექსოლოგიაპულმონოლოგიაფტიზიატრიაჰეპატოლოგიაგასტროენტეროლოგიაპროქტოლოგიაინფექციურინივთიერებათა ცვლაფიტნესი და სპორტიმასაჟიკურორტოლოგიასხეულის ჰიგიენაფარმაკოლოგიამედიცინის ისტორიაგენეტიკავეტერინარიამცენარეთა მოვლადიასახლისის კუთხემედიცინა და რელიგიარჩევებიეკოლოგიასოციალურიპარაზიტოლოგიაპლასტიკური ქირურგიარჩევები მშობლებსსინდრომიენდოკრინოლოგიასამედიცინო ტესტიტოქსიკოლოგიამკურნალობის მეთოდებიბავშვის ფსიქოლოგიაანესთეზიოლოგიაპირველი დახმარებადიაგნოსტიკაბალნეოლოგიააღდგენითი თერაპიასამედიცინო ენციკლოპედიასანდო რჩევები

9 საკვები, რომელიც ეხმარება ორგანიზმს კოლაგენის გამომუშავებაში

კვება დიდ როლს თამაშობს კანის გარეგნობასა და ახალგაზრდობის შენარჩუნებაში.

კოლაგენი არის ცილა, რომელიც აძლევს კანს სტრუქტურას, ელასტიურობას. ასაკის მატებასთან ერთად, ყოველწლიურად ნაკლები კოლაგენი გამომუშავდება კანში.

კოლაგენით მდიდარი საკვების მიღება, რომელიც აძლიერებს კოლაგენის გამომუშავებას, ასევე შეიძლება დაგეხმაროთ საჭირო სამშენებლო ბლოკების ამინომჟავების შექმნაში.

არსებობს სამი ამინომჟავა, რომელიც მნიშვნელოვანია კოლაგენის სინთეზისთვის: პროლინი, ლიზინი და გლიცინი.

კოლაგენის გამომუშავებას ხელს უწყობს შემდეგი საკვები:

ქათამი

კოლაგენის ეს ფორმა შეიძლება იყოს ბიოხელმისაწვდომი და განსაკუთრებით სასარგებლო კანის ჯანმრთელობისა და ელასტიურობისთვის.

კვერცხის ცილა

კვერცხის ცილას აქვს პროლინის შედარებით მაღალი შემცველობა. ეს არის ერთ-ერთი ამინომჟავა, რომელიც აუცილებელია კოლაგენის წარმოებისთვის.

ციტრუსი

C ვიტამინი მნიშვნელოვან როლს ასრულებს პრო-კოლაგენის წარმოებაში. ეს ნიშნავს, რომ მას შეუძლია დაეხმაროს კოლაგენის სინთეზს. ციტრუსები, როგორიცაა ფორთოხალი, გრეიფრუტი, ლიმონი მდიდარია ამ ნივთიერებით.

კენკრა

მარწყვი, ჟოლო, მოცვი და მაყვალი სასარგებლოა კოლაგენის წარმოებისთვის. კენკრა ასევე შეიცავს ანტიოქსიდანტებს, რომლებიც იცავს კანს დაზიანებისგან.

ტროპიკული ხილი

მანგო, კივი, ანანასი და გუავა ხელს უწყობს კოლაგენის წარმოებას. გუავა ასევე შეიცავს მცირე რაოდენობით თუთიას, რაც კოლაგენის წარმოების კიდევ ერთი თანაფაქტორია.

ისპანახი, კალე

ამ საკვების მოხმარებამ შეიძლება გაზარდოს კანში კოლაგენის წინამორბედის წარმოქმნა.

ლობიო

ცილოვანი საკვებია, რომელიც შეიცავს ლიზინს, ერთ-ერთ ამინომჟავას, რომელიც აუცილებელია კოლაგენის სინთეზისთვის. გარდა ამისა, ლობიო მდიდარია სპილენძით, კიდევ ერთი საკვები ნივთიერება, რომელიც აუცილებელია კოლაგენის წარმოებისთვის.

Პომიდორი

C ვიტამინის კიდევ ერთი წყაროა. ერთ საშუალო პომიდორს შეუძლია უზრუნველყოს ამ საკვები ნივთიერების მნიშვნელოვანი რაოდენობა კოლაგენის სინთეზისთვის. პომიდორი ასევე შეიცავს დიდი რაოდენობით ლიკოპენს, ძლიერ ანტიოქსიდანტს, რაც აძლიერებს კანის ჯანმრთელობას.

ბულგარული წიწაკა

მდიდარია C ვიტამინით.

შაქრისა და რაფინირებული ნახშირწყლების დიდი რაოდენობით გამოყენებამ შეიძლება დააზიანოს კოლაგენის წარმოება. მოერიდეთ შაქრისა და რაფინირებული ნახშირწყლების ჭარბ მოხმარებას, როგორიცაა თეთრი პური და ნამცხვრები. ამან შეიძლება გამოიწვიოს ანთება, რცა პოტენციურად აფერხებს კოლაგენის სინთეზს.

სხვა საკვები ნივთიერებები, რომლებიც ხელს უწყობენ კოლაგენის გამომუშავებას, მოიცავს თუთიას, C ვიტამინს და E ვიტამინს. ასე რომ, ვიტამინებითა და მინერალებით მდიდარი ხილი და ბოსტნეული ასევე კარგია ელასტიური კანისთვის.